You are here

XAK: Πρώτες αντιδράσεις

27/08/2003 10:09
CPB: Πρόωρο να μιλούμε για μέρισμα
BOC: Διαψεύδουμε τα περί νέων ΔΑΜ


Τις πρώτες αντιδράσεις στα αποτελέσματα της Λαϊκής Τράπεζας θα καταγράψει την Τετάρτη το χρηματιστηριακό ταμπλό. Η Λαϊκή, η μετοχή της οποίας δέχθηκε έντονες πιέσεις κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, ανακοίνωσε μικρή αύξηση στα μετά τη φορολογία κέρδη, κυρίως λόγω της μειωμένης φορολογίας. Κατά την χθεσινή παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Ομίλου, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Τραπεζικών Εργασιών Εσωτερικού, Χρίστος Στυλιανίδης, δήλωσε ότι «είναι πρόωρο για φέτος να λεχθεί οτιδήποτε για τη μερισματική πολιτική του Ομίλου». Απαντώντας σε ερώτηση της StockWatch ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι δεν μπορούν σε αυτό το στάδιο να γίνουν οιεσδήποτε προβλέψεις για τη μερισματική πολιτική που θα ακολουθήσει το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας.

Η σημερινή συνεδρίαση ξεκινά υπό την σκιά της σημαντικής πτώσης που κατέγραψε χθες η Σοφοκλέους και των σημαντικών απωλειών που είχε η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου. Η μετοχή έκλεισε στη £1,65 με ζημιές 3.7% διατηρώντας όμως σημαντική διαφορά από την τιμή διαπραγμάτευσης της μετοχής στο ΧΑΚ (£1,57). Το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη μετοχή παρέμεινε σε ψηλά επίπεδα αφού 1,1 εκ. μετοχές άλλαξαν χέρια.

Η Τράπεζα διέψευσε, πάντως, σήμερα τις φήμες που έφεραν την Τράπεζα να υποβάλλει αίτηση στο ΧΑΚ για έκδοση νέων ΔΑΜ στους υφιστάμενους μετόχους. «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, δεν το εξετάζουμε, και διαψεύδω κατηγορηματικά τις φήμες αυτές», είπε στη StockWatch η Υπεύθυνη Επενδυτικών Σχέσεων του Ομίλου, Μαριάννα Παντελίδου.

Αργά το απόγευμα, η Τράπεζα Κύπρου θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου, που, όπως και στην περίπτωση της Λαϊκής, δεν αναμένεται να παρουσιάσουν ουσιαστικές μεταβολές από τα αντίστοιχα περσινά.

Εν τω μεταξύ, το σερί ανόδων ενίσχυσε το ενδιαφέρον μικροεπενδυτών για το ΧΑΚ. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που παραχώρησε στη StockWatch το ΧΑΚ, τις τελευταίες μέρες ανοίγονται δεκάδες λογαριασμοί διαπραγμάτευσης. Χαρακτηριστικά, μόνο τη Δευτέρα ανοίχθηκαν 47 νέοι λογαριασμοί, την Παρασκευή 27 και την Πέμπτη 35. Συνολικά μέχρι τη Δευτέρα υπήρχαν στο ΧΑΚ 37,100 λογαριασμοί διαπραγμάτευσης.