You are here

Έναρξη σχεδίου διακοπών συνταξιούχων

14/07/2010 15:39
Την έναρξη λειτουργίας του Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών των Συνταξιούχων για την περίοδο Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2010, ανακοίνωσαν σήμερα οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, δικαίωμα συμμετοχής στο Σχέδιο έχουν οι συνταξιούχοι γήρατος του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι συνταξιούχοι χηρείας 63 ετών και άνω, του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων και οι συνταξιούχοι κοινωνικής σύνταξης των οποίων το συνολικό μηνιαίο εισόδημα από τις συντάξεις του νοικοκυριού (συντάξεις του ΤΚΑ, συντάξεις από επαγγελματικά σχέδια συντάξεων, ειδική χορηγία για συνταξιούχους και επίδομα σε συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα) για τον Ιούνιο 2010 δεν υπερβαίνει τα €960 για νοικοκυριά ενός ατόμου και τα €1,700 για νοικοκυριά δύο συζύγων, με βάση τα αρχεία των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της Υπηρεσίας Χορηγιών και Επιδομάτων.

Επίσης, το νοικοκυριό δεν πρέπει να έχει επωφεληθεί από Κυβερνητικό Σχέδιο Επιδότησης Διακοπών σε Ξενοδοχείο/Τουριστικό Κατάλυμα για το 2010.

Η επιχορήγηση καλύπτει μέχρι τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο/τουριστικό κατάλυμα που συμμετέχει στο Σχέδιο με ανώτατο ποσό διανυκτέρευσης €45 για αιτητή/τρια και €45 για την/τον σύζυγο.

Τα έντυπα αιτήσεων για συμμετοχή στο Σχέδιο θα είναι διαθέσιμα από τις 19.7.2010 στα Επαρχιακά Γραφεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη καθώς και στην ιστοσελίδα των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων www.mlsi.gov.cy/sid. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 30.7.2010.