You are here

Αλλαγή στον υπολογισμό των τελών εγγραφής

15/01/2002 13:30
Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των τελών εγγραφής και κυκλοφορίας των οχημάτων με τον υπολογισμό της ιπποδύναμης και όχι του βάρους κάθε οχήματος.

Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας ότι η νομοτεχνική επεξεργασία γίνεται στη γενική εισαγγελία στην οποία στάληκε «εδώ και μήνες σχετικό νομοσχέδιο από το υπουργείο». Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» στο οποίο γίνεται λόγος για σκάνδαλο και επισημαίνεται η διάσταση του προβλήματος, ο κ. Νεοφύτου υποστήριξε ότι η μοναδική συνταγή – θεραπεία του προβλήματος είναι η τροποποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού στα τέλη αδειών εγγραφής και κυκλοφορίας των οχημάτων. Για μας, είπε ο κ. Αβέρωφ, «η υφιστάμενη νομοθεσία είναι αναχρονιστική και αφήνει κενά, παράθυρα και δημιουργεί ναι, εύλογες υποψίες για τον πολίτη». Αυτό το πράγμα πρόσθεσε ο υπουργός έπρεπε και πρέπει να διορθωθεί ενώ στην προσπάθειά μας να αλλάξουμε την αναχρονιστική νομοθεσία σημείωσε «είχαμε αντιστάσεις κάποιων υπηρεσιακών αλλά όμως η πολιτική απόφαση, πρόσθεσε, έχει ληφθεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα έχει εντοπισθεί στην αφαίρεση βάρους των οχημάτων που οδηγούνται προς εγγραφή, είτε με την αφαίρεση του επιπλέον λάστιχου, είτε με το μη γέμισμα του ντεποζίτου βενζίνης κλπ., με αποτέλεσμα αν το όχημα βρισκόταν στο όριο μεταξύ δύο κλιμάκων τότε ακόμα και 1kg είναι ικανό να κατατάξει το όχημα σε χαμηλότερη κλίμακα. Άρα, να πληρώνει ο ιδιοκτήτης του οχήματος, διαχρονικά χαμηλότερα τέλη.