You are here

Αυξήσεις «φωτιά» στις άδειες κυκλοφορίας

05/12/2002 16:02
Αύξηση από 10% έως 20% στην άδεια κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν βενζίνη και αντίστοιχα, μείωση της άδειας κυκλοφορίας των πετρελαιοκίνητων οχημάτων κατά 10% αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο. Στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σήμερα στη βουλή, προβλέπεται ότι τα τέλη για την άδεια κυκλοφορίας των βενζινοκίνητων οχημάτων θα επιβάλλονται πλέον με βάση το απόβαρο τους.

Παράλληλα, το Υπουργικό αποφάσισε την κατάθεση νομοσχεδίου που προβλέπει παράταση του χρηματιστηριακού τέλους μέχρι το τέλος του 2003, ως έχει σήμερα 0,5% και 0,7% για φυσικά και νομικά πρόσωπα αντίστοιχα. Το νομοσχέδιο αφορά και το νόμο για το φόρο εισοδήματος στον οποίο έγιναν περαιτέρω τροποποιήσεις στο Νόμο που ψήφισε τον περασμένο Ιούνιο η βουλή, τροποποιήσεις που επηρεάζουν υπεράκτιες εταιρείες όσον αφορά το φόρο εισοδήματος και το νόμο περί χαρτοσήμου.

Στις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου αναφέρθηκε μετά τη λήξη της συνεδρίας ο υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης, προσθέτοντας ότι ένα τρίτο νομοσχέδιο που εγκρίθηκε - με στόχο να εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου 2003 - αφορά τους τελωνειακούς δασμούς, το οποίο έχει σχέση με την εναρμόνιση και με δεσμεύσεις, τις οποίες η Κύπρος έχει αναλάβει να υιοθετεί σταδιακά.

Ο κ. Κληρίδης ανακοίνωσε παράλληλα, απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία καταργείται το ειδικό τέλος 3% υπέρ του ΚΟΤ που επιβάλλεται στη διαμονή σε ξενοδοχεία.