You are here

Υλικά οικοδομής: «Καλπάζουν» οι τιμές του πετρελαίου

18/11/2005 15:26
Στο 40,7% «αναρριχήθηκε» η αύξηση στις τιμές των πετρελαϊκών προϊόντων το φετινό Οκτώβριο, με αποτέλεσμα ο δείκτης υλικών οικοδομής να καταγράψει εκ νέου αύξηση. Ωστόσο, η αύξηση του δείκτη το φετινό Οκτώβριο είναι μικρότερη από την αντίστοιχη αύξηση Σεπτεμβρίου.

Η εκτίναξη του κόστους των πετρελαϊκών προϊόντων διαφαίνεται μέσα από τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.


Σύμφωνα με τους τεχνοκράτες της Υπηρεσίας, το φετινό Οκτώβριο, το κόστος των υλικών οικοδομής κατέγραψε αύξηση 3,6% συγκριτικά με τον περσινό Οκτώβριο. Η αντίστοιχη αύξηση Σεπτεμβρίου ήταν 5,3%.

Οι τιμές των προϊόντων ξυλείας, λίθων και λατομικών υλικών αυξήθηκαν κατά 2,8%, ενώ οι τιμές των βιομηχανικών προϊόντων κατέγραψαν αύξηση 2,5%.

Μείωση 1,5% κατέγραψαν οι τιμές των ηλεκτρομηχανολογικών ειδών ενώ οριακή μείωση 0,1% κατέγραψαν οι τιμές των χημικών προϊόντων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας, για την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2005, ο δείκτης σημείωσε αύξηση 5,73% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Της Γεωργίας Χαννή