You are here

ΔΗΣΥ: Να ανοίξει διάλογος για ΤΚΑ

05/08/2010 14:28
Κάλεσμα στην κυβέρνηση να ανοίξει διάλογο για το θέμα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων το συντομότερο δυνατό γιατί, όπως αναφέρει, το υφιστάμενο μοντέλο δεν πρόκειται να επιβιώσει στα νέα οικονομικά δεδομένα, απευθύνει ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Χρίστος Στυλιανίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, πληροφορίες που φέρουν την Ένωση Δήμων «να αποφασίζει για αύξηση των συντάξεων και του εφάπαξ των δημάρχων, προβληματίζουν», τόσο όπως αναφέρει για την «άγνοια κινδύνου που υπάρχει στην ευρύτερη κοινωνία και στους θεσμούς της για το μείζον θέμα του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού», όσο και «για τη συναφή εμμονή ορισμένων ομάδων να αντικρίζουν ωφελιμιστικά το ζήτημα».

«Η ψευδαίσθηση», αναφέρει, ότι «με την αύξηση των εισφορών στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει εκλείψει οριστικά η οποιαδήποτε ανησυχία και αδυναμία» για το ασφαλιστικό μέχρι το 2050 είναι «μια αυταπάτη που λειτουργεί ως ωρολογιακή βόμβα».

«Η κυβέρνηση οφείλει το συντομότερο δυνατό να ανοίξει το διάλογο για αυτό το μείζον θέμα», προσθέτει, γιατί «σ’ αυτήν ανήκει η πρωτοβουλία των κινήσεων».

Υπάρχουν λύσεις συνεχίζει για να μη βρεθούμε ενώπιον παρόμοιων προβλημάτων με αυτών της Ελλάδας, όμως πρέπει να παρθούν αποφάσεις «εδώ και τώρα γιατί αλλιώς δεν θα έχουμε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα».

Ο κ. Στυλιανίδης, αναφέρει ακόμα ότι «όσο πιο γρήγορα αντιληφτούμε ότι το παρόν μοντέλο συνταξιοδοτικών και άλλων παρεμφερών ωφελημάτων δεν πρόκειται να επιβιώσει στα νέα οικονομικά δεδομένα, τόσο το καλύτερο για όλους μας».

Αυτό ισχύει κυρίως για τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα γιατί, όπως αναφέρει, «την ώρα της κρίσης αυτοί ‘θα πληρώσουν τη νύφη’ περισσότερο απ’ όλους».