You are here

Δίωρη στάση εργασίας των μηχανικών στις Κυπριακές Αερογραμμές

20/07/2001 16:14
2000 περίπου επιβάτες των Κυπριακών Αερογραμμών, ταλαιπωρήθηκαν σήμερα το πρωί, όταν μηχανικοί αεροσκαφών της ανεξάρτητης συντεχνίας ΑΣΥΣΕΚΑ σταμάτησαν ξαφνικά την εργασία τους για δύο ώρες, με σκοπό την ενημέρωση του προσωπικού του τεχνικού τμήματος της εταιρείας γύρω από το θέμα της ανέλιξής τους που εκκρεμεί από το 1995.

12 περίπου πτήσεις επηρεάστηκαν, ενώ μηχανικοί της δεύτερης συντεχνίας των Κυπριακών Αερογραμμών κατέβαλλαν προσπάθειες για την εξυπηρέτηση των αεροσκαφών, μειώνοντας έτσι το χρόνο ταλαιπωρίας των ταξιδιωτών.

Οι Κυπριακές Αερογραμμές δια στόματος του Υπεύθυνου Τύπου της εταιρείας κ. Τάσου Αγγελή, χαρακτήρισαν τη στάση εργασίας «απαράδεκτη και αντίθετη με όλους τους συνδικαλιστικούς κανονισμούς».
Παράλληλα ο κ. Αγγελή διευκρίνισε στους δημοσιογράφους ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές έχουν υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις για το θέμα αυτό ενώ αρχές Αυγούστου είχε ήδη διευθετηθεί συνάντηση για οριστική λύση του προβλήματος μεταξύ του Προέδρου των Κυπριακών Αερογραμμών Χάρη Λοϊζίδη και του Γενικού Γραμματέα της ΑΣΥΣΕΚΑ Σίμου Λοϊζου.

Από την πλευρά του, ο κ. Λοϊζου με δηλώσεις του στη Stockwatch, διέψευσε ότι υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση για τον Αύγουστο, αναφέροντας ότι «ο κ. Λοϊζίδης ζήτησε από τη Συντεχνία προθεσμία μέχρι την 1η Αυγούστου έτσι ώστε να δοθεί χρόνος στις Κυπριακές Αερογραμμές να ετοιμάσουν εισηγήσεις για διαβουλεύσεις επί του θέματος».
Επίσης ο κ. Λοίζου επεσήμανε ότι το Υπουργείο Εργασίας κάλεσε σήμερα την Συντεχνία και της ζήτησε την αναστολή των απεργιακών μέτρων μέχρι την προσεχή Δευτέρα, μέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Υπουργείο για να συζητηθούν οι τρόποι διευθέτησης της ανέλιξης των μηχανικών.
Εξάλλου ο Γ.Γ. της ΑΣΥΣΕΚΑ, επεσήμανε ότι έχουν προηγηθεί 4 στάσεις εργασίας για το ίδιο θέμα χωρίς όμως να δοθεί δημοσιότητα ενώ τόνισε ότι σε χθεσινή τους επιστολή τα μέλη της συντεχνίας είχαν προειδοποιήσει ότι από σήμερα θα λάβουν δυναμικά μέτρα αν δεν προχωρήσει η επίλυση των αιτημάτων τους.