You are here

Ευρυζωνική σύνδεση για όλους

11/05/2011 11:08
Στόχος της κυβέρνησης, όπως δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, είναι να καλυφθεί ευρυζωνικά με την τελευταία τεχνολογία, ολόκληρη η ελεύθερη Κύπρος.

«Μέσα στο 2010, ολοκληρώθηκε η δωρεάν δορυφορική, ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο σε περισσότερες από 150 κοινότητες σε όλη την ελεύθερη Κύπρο», δήλωσε ο κ. Στεφάνου, σε χαιρετισμό του στην Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Επικοινωνιών, που πραγματοποιείται από το πρωί στο ξενοδοχείο «Χίλτον Παρκ» της Λευκωσίας, με θέμα: «Καλύτερη ζωή στην επαρχία με τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησης για το ευρύτερο έργο που επιτελεί η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου και το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων, διαβεβαιώνοντας ότι θα στηρίζουν πάντα τις αναπτυξιακές τους προσπάθειες.

«Όραμα μας», δήλωσε ο Εκπρόσωπος της κυβέρνησης Χριστόφια, «είναι να καταστήσουμε την Κύπρο κοινωνία της γνώσης και περιφερειακό κόμβο της ευρύτερης περιοχής και στον τομέα των τεχνολογιών και επικοινωνιών».

Ευρισκόμενοι στο ακραίο σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λόγω της γεωγραφικής θέσης της χώρας μας ως γέφυρας με τη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή, πρόσθεσε, «ενισχύουμε τις τεχνολογικές μας υποδομές έτσι ώστε να επιτελέσουμε το θετικό ρόλο που μπορούμε ως ισότιμο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας».