You are here

Ανεστάλη η απεργία, αντιδρούν όμως οι οδηγοί

09/10/2003 14:06

Παρά την απόφαση του Συνδέσμου Βαρέων Οχημάτων οι φορτηγατζήδες αντιδρούν και απειλούν με συνέχιση της απεργίας


Υπό το βάρος της καθολικής κατακραυγής, ο σύνδεσμος βαρέων οχημάτων αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναστολή των απεργιακών του μέτρων, χωρίς επί της ουσίας των αιτημάτων του, να αλλάξει οτιδήποτε από τα δεδομένα που ίσχυαν με την έναρξη της απεργίας. Το γεγονός αυτό φαίνεται να προκαλεί ρήγματα στις τάξεις των οδηγών αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί οδηγοί βαρέων οχημάτων αντιδρούν έντονα στην απόφαση του συνδέσμου και δείχνουν διατεθειμένοι να συνεχίσουν την απεργία τους.

Την απόφαση για αναστολή της απεργίας επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Οδηγών Βαρέων Οχημάτων τύπου «Α», Λούκας Δημητρίου, λίγο μετά την ολοκλήρωση έκτακτης συνεδρίας που διεξήχθη στη Λεμεσό.

Σημειώνεται ότι ο Σύνδεσμος με τη στήριξη της ΠΟΒΕΚ, είχε θέσει ως τελεσίγραφο προς την κυβέρνηση προκειμένου να άρει την απεργία, την αποδοχή όλων των αιτημάτων του όπως αυτά περιελήφθησαν σε σχετικό υπόμνημα που είχαν αποστείλει χθες στον υπουργό Συγκοινωνιών & Έργων. Με την απάντηση ωστόσο, του Κίκη Καζαμία, είναι φανερό ότι δεν γίνονται δεκτά στο σύνολο τους και ως έχουν τα αιτήματα των φορτηγατζήδων, αφού όπως σημειώνεται, η επιστολή εμπεριέχει θετικά στοιχεία «που θα μπορούσαν να είναι βάση για συζήτηση» στις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν στο Υπουργείο στις 14 Οκτωβρίου.

Πιο ξεκάθαρη επί του θέματος είναι η θέση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος νωρίτερα σήμερα, με δηλώσεις του, επέκρινε τόσο τη μορφή απεργίας, όσο και μέρος των αιτημάτων των οδηγών. Απορρίπτοντας μάλιστα, ένα από τα βασικά αιτήματα των οδηγών, ο Τάσσος Παπαδόπουλος, ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα με την ΕΕ, επειδή δε συμμορφώθηκε με τις κοινοτικές οδηγίες και είναι ορατός ο κίνδυνος να πληρώσει σε μορφή κυρώσεων μεγάλο πρόστιμο γιατί δεν έχει εφαρμόσει πλήρως τις υποχρεώσεις για το θέμα των μεταφορών.

Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος αφού είπε ότι δουλειά της κυβέρνησης είναι να βλέπει τα προβλήματα και να μπορεί να επινοήσει τις λύσεις για αντιμετώπισή τους, επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να ακυρώσει τις απαιτήσεις της ΕΕ».

Του Κυριάκου Κυριακίδη