You are here

ΕΠΕΙΓΟΝ: Λύθηκε η διαφορά στην JCC

16/12/2002 14:05
Οι πιστωτικές κάρτες ξανά στην αγορά

Αίρονται όλα τα απεργιακά μέτρα της ΕΤΥΚ στο τμήμα Μηχανογράφησης της Τράπεζας Κύπρου και στο τμήμα Πιστωτικών Καρτών JCC. Πριν από λίγο οι δύο πλευρές κατέληξαν σε πλήρη συμφωνία η οποία οδήγησε στην άρση όλων των απεργιακών μέτρων και στην αποσόβηση βαθύτερης κρίσης που θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες για την οικονομία του τόπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Stockwatch, η συμφωνία περιλαμβάνει τρία βασικά σημεία. Πρώτον, ο εξωτραπεζικός που εργαζόταν στην JCC συμφωνήθηκε να αποχωρίσει από το τμήμα, Δεύτερον, θα μπορεί να εργοδοτηθεί αλλού χωρίς όμως να κατέχει οποιαδήποτε οργανική θέση και τρίτον, η εργοδοτική πλευρά έκανε δεκτό το αίτημα της ΕΤΥΚ και θα του παραχωρηθεί μέρος των ημερομισθίων κατά την διάρκεια των απεργιακών μέτρων που είχαν ληφθεί στην JCC, μέχρι την έκδοση της σχετικής απόφασης του υπουργείου Εργασίας. Το υπόλοιπο μέρος των ημερομισθίων κατά την διάρκεια πάντα των απεργιακών μέτρων, συμφωνήθηκε μεταξύ της Διεύθυνσης του τμήματος Πιστωτικών Καρτών της JCC και της ΕΤΥΚ, όπως δοθεί σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα που θα αποφασισθεί αργότερα.

Με δήλωση του στην Stockwatch, ο πρόεδρος και ΓΓ της ΕΤΥΚ, Λοίζος Χατζηκωστής, χαιρέτησε την συμφωνία μεταξύ ΕΤΥΚ και JCC. Ο κύριος Χατζηκωστής χαρακτήρισε μάλιστα ως «πρωτόγνωρο και αξιόλογο το γεγονός ότι για πρώτη φορά θα καταβληθούν στο προσωπικό τα ημερομίσθια κατά την διάρκεια απεργιακών μέτρων». Μετά από καθυστέρηση, πρόσθεσε, εμφανώς ικανοποιημένος, η Διεύθυνση της JCC αναγνώρισε και αποδέχθηκε τη σχετική συμφωνία που είχε γίνει με την ΕΤΥΚ.

Του Κυριάκου Κυριακίδη