You are here

ΕΠΟΕΤ εναντίον ΑΤΗΚ

15/11/2005 08:34
Για τις κενές θέσεις και τις προαγωγές.

Εργατική κρίση ξεσπά στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών. Η ΕΠΟΕΤ που εκπροσωπεί τη μεγάλη πλειονότητα των υπαλλήλων της Αρχής έχει παραπέμψει εργατική διαφορά στη μεσολαβητική υπηρεσία του υπουργείου εργασίας με την οποία καταγγέλλει την ΑΤΗΚ ότι δεν έχει πληρώσει τις κενές θέσεις κι ούτε έχει προβεί σε προαγωγές υπαλλήλων με βάση το οργανόγραμμα του οργανισμού.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΕΠΟΕΤ που συνήλθε χθες και εξέτασε την υποχρέωση αυτή της ΑΤΗΚ, αποφάσισε ομόφωνα να παραπέμψει με βάση τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων εργατική διαφορά και να προειδοποιήσει την εργοδοτική πλευρά ότι εάν δεν εφαρμόσει τη συλλογική σύμβαση τότε θα ληφθούν απεργιακά μέτρα. Ο γενικός γραμματέας της ΕΠΟΕΤ-ΣΕΚ Ορέστης Βασιλείου, δήλωσε ότι για τη μεσολαβητική υπηρεσία είναι μία τυπική διαδικασία για να αποφανθεί ότι η ΑΤΗΚ παραβιάζει τον Κώδικα. Υπενθύμισε ότι η εργατική πλευρά έδωσε μεγάλη πίστωση χρόνου στη διοίκηση για να σεβαστεί τα συμφωνηθέντα γεγονός που δεν έπραξε και δεν αφήνει άλλα περιθώρια στη συντεχνία.

Στο μεταξύ, έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η κήρυξη εργατικής διαφοράς στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών θα συζητηθεί στη τακτή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ΑΤΗΚ που πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα.

Του Λεύκου Χρίστου