You are here

ΣΕΚ – ΠΕΟ: Καταστροφική για την οικονομία η απεργία

08/10/2003 16:25
Πληθαίνουν οι εκκλήσεις προς τους οδηγούς βαρέων οχημάτων για άρση των απεργιακών τους μέτρων. Μετά τις εργοδοτικές οργανώσεις (ΚΕΒΕ – ΟΕΒ) και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ και ΠΕΟ απηύθυναν έκκληση προς το Σύνδεσμο Βαρέων Οχημάτων για άρση της απεργίας.

«Συνέχιση των μέτρων κάτω από αυτές τις συνθήκες αναπόφευκτα θα οδηγήσει την κατάσταση σε ακραίες συνθήκες, θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία και τους εργαζομένους», αναφέρεται σε επιστολή των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων προς το Σύνδεσμο.

Εκφράζουν την πεποίθηση πως υπάρχουν περιθώρια διαλόγου και συνδιαλλαγής χωρίς να οδηγούμαστε σε ακραίες καταστάσεις και χωρίς να μπαίνει σε κίνδυνο η ίδια η οικονομία, υποδεικνύοντας στο Σύνδεσμο Βαρέων Οχημάτων ότι αυτά τα περιθώρια «πρέπει να εξαντλούνται συστηματικά».

ΣΕΚ και ΠΕΟ καλούν τους ιδιοκτήτες φορτηγών σε άρση των απεργιακών μέτρων «επιδεικνύοντας έτσι την καλή τους θέληση, γνωρίζοντας ότι τόσο ο Υπουργός Συγκοινωνιών όσο και οι άλλοι πολιτειακοί παράγοντες έχουν δεσμευτεί να μελετήσουν εξαντλητικά όλες τις δυνατότητες».