You are here

Υπ. Οικονομικών: Φυσιολογικά τα επίπεδα της ανεργίας

23/12/2002 13:21
Σε εποχιακούς λόγους αποδίδει το υπουργείο Οικονομικών, την αύξηση της ανεργίας κατά 3,5% τον περασμένο Νοέμβριο. Με το κλείσιμο κάποιων ξενοδοχειακών μονάδων τη χειμερινή περίοδο θεωρείται αναμενόμενη από το υπουργείο, κάποια μικρή αύξηση της ανεργίας, γεγονός που επιβεβαιώνουν και τα στατιστικά στοιχεία των κατά τόπους Επαρχιακών Γραφείων Εργασίας.

Με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Νοεμβρίου 2002 αυξήθηκε κατά 2.254 πρόσωπα σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2002 και έφτασε τα 11.451 πρόσωπα που αποτελούσαν το 3,5% του εργατικού δυναμικού. Η αύξηση σημειώθηκε στον τομέα των ξενοδοχείων και εστιατορίων και των μεταφορών και επικοινωνιών και σχετίζεται με την εποχικότητα που παρουσιάζεται στις τουριστικές δραστηριότητες.

Όπως δήλωσε στη Stockwatch, ο Αντρέας Χαραλάμπους διευθυντής Οικονομικών Μελετών και Ευρωπαϊκής Ένωσης στο υπουργείο Οικονομικών, οι τάσεις δεν έχουν διαφοροποιηθεί από τις προηγούμενες εκτιμήσεις του υπουργείου, ενώ για τους ίδιους εποχιακούς λόγους αναμένεται, σύμφωνα τον κ. Χαραλάμπους, η ανεργία να παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Πάντως, σε σύγκριση με το Νοέμβριο του 2001 παρατηρήθηκε αύξηση 535 προσώπων ή 4,9%, που σημειώθηκε κυρίως στους τομείς του εμπορίου και των οικονομικών οργανισμών, ασφαλειών και επαγγελματικών υπηρεσιών.

Του Κυριάκου Κυριακίδη