You are here

ΥΠΕΡΓ: Αποτρεπτικές ποινές για παραβίαση ωραρίου

28/09/2006 15:04
Λίαν συντόμως θα ρυθμιστεί το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Πολύ σύντομα αναμένεται να κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο η τελική πρόταση του Υπουργού Εργασίας Αντώνη Βασιλείου για το θέμα. Ο ΥΠΕΡΓ, σε σημερινή του συνάντηση με τα μέλη της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πρόταση που θα καταθέσει θα γίνει αποδεκτή απ’ όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. «Ευελπιστούμε ότι θα επιλυθεί αυτό το πρόβλημα που ταλανίζει την κυπριακή αγορά τα τελευταία χρόνια», είπε. Απαντώντας σε ερώτημα της βουλευτού του ΑΚΕΛ Σωτηρούλλας Χαραλάμπους αναφορικά με τις ποινές που θα επιβάλλονται σε όσους παραβιάζουν το ωράριο, ο κ. Βασιλείου επεσήμανε ότι «θα είναι αποτρεπτικές ώστε όσοι σχεδιάζουν να παρανομήσουν να κάνουν δεύτερες σκέψεις». Πάντως όπως ανέφεραν στη StockWatch αρμόδιες πηγές, στη σκέψη του ΥΠΕΡΓ είναι η επιβολή προστίμου για όσους καταπατούν το ωράριο με βάσει το μέγεθος του κάθε καταστήματος.

12 χρόνια ζωής για ΤΚΑ

Ο κ. Βασιλείου αναφέρθηκε και στο θέμα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σημειώνοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε περίπτωση μη ψήφισης της νέας μεταρρυθμιστικής πρότασης που θα καταθέσει τον Οκτώβριο του 2006. «Πρέπει όλοι οι κοινωνικοί εταίροι να εισέλθουν σε διάλογο ώστε να λήξει το θέμα αυτό πριν το τέλος του έτους. Στο ΤΚΑ, όπως είναι τώρα, απομένουν μόνο 12 χρόνια ζωής και πρέπει να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα», υπογράμμισε.

Τέλος, να σημειωθεί ότι τα μέτρα που θα συμπεριληφθούν στη μεταρρυθμιστική πρόταση του ΥΠΕΡΓ περιλαμβάνουν την αύξηση των χαμηλών συντάξεων, αλλά και του ορίου αφυπηρέτησης.

Του Σωκράτη Ιωακείμ