You are here

Κασουλίδης: Σκεφτήκαμε έξοδο από ευρώ

28/03/2013 10:48
H κυπριακή κυβέρνηση σκέφτηκε σοβαρά την έξοδο της από την ευρωζώνη, αποκαλύπτει ο υπουργός Εξωτερικών Γιαννάκης Κασουλίδης σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung που δημοσιεύεται σήμερα.

Ο κ. Κασουλίδης καταλογίζει ανοικτά έλλειψη αλληλεγγύης στην ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι «η Λευκωσία μάλιστα έφτασε στο σημείο να ζυγίσει σοβαρά την έξοδο από το κοινό νόμισμα».

Η έξοδος, είπε, «ήταν ένα ενδεχόμενο που χρειάστηκε για λίγο να εξεταστεί σοβαρά την περασμένη εβδομάδα», είπε ο υπουργός στην εφημερίδα.

Αναφερόμενος στη στάση του Eurogroup, κ. Κασουλίδης είπε: «Για να το πω ανοικτά, δεν αντιληφθήκαμε ως ευρωπαϊκή αλληλεγγύη τη στάση του».

Όσον αφορά στη στροφή στη Ρωσία, ο Κασουλίδης υποστήριξε ότι το ταξίδι του υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή στη Μόσχα ήταν διότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα η Γερμανία ήθελαν τη συμμετοχή της Ρωσίας στο πακέτο».

Αναφορικά με τη μείωση του επιτοκίου του ρωσικού δανείου, ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η Μόσχα προτίθεται να ρίξει το επιτόκιο στο 2,5% από το αρχικό 4,5%.