You are here

Κυπριακή Ναυτιλία: Νέα εποχή

29/09/2005 14:19
Έπεσαν σήμερα το πρωί στη Λεμεσό, οι υπογραφές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και τους Αναγνωρισμένους Οργανισμούς, για την ανάθεση παροχής υπηρεσιών επιθεώρησης, ελέγχου και έκδοσης πιστοποιητικών σε υπό κυπριακή σημαία πλοία. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με το Διευθυντή του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας Σέργιο Σεργίου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για την Κύπρο, αλλά και για τους 11 αναγνωρισμένους από τη Ε.Ε. οργανισμούς καθώς σηματοδοτεί μια νέα εποχή στις μεταξύ τους σχέσεις.

Εκπρόσωποι των 11 Αναγνωρισμένων Οργανισμών αντιπροσωπεύουν, μεταξύ άλλων, οργανισμούς από τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ελλάδα, τη Βρετανία, την Ιταλία, τη Ρωσία και την Κορέα.

Η νομική βάση και το πλαίσιο της συμφωνίας, σύμφωνα με τον κ. Σεργίου, «δεν είχαν ολοκληρωθεί πριν την υιοθέτηση της οδηγίας 94/57/EC για τους κοινούς κανονισμούς και επίπεδα για την επιθεώρηση σκαφών, τους οργανισμούς επιθεωρήσεων και τις σχετικές δραστηριότητες των ναυτιλιακών υπηρεσιών. Σήμερα μπορούμε να επισημοποιήσουμε τη σχέση μας», είπε.

Ο κ. Σεργίου τέλος κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε μια στενότερη και πιο εποικοδομητική συνεργασία, με στόχο τη διασφάλιση της ασφάλειας στη ναυτιλία και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

σι