You are here

Workshop από Γερμανούς για τις κρατικές ενισχύσεις

06/11/2002 10:37
Εντείνεται το ενδιαφέρον επιχειρηματιών και εταιρειών ενόψει της συμμετοχής της Κύπρου στο πρόγραμμα «Twinning Light» το οποίο αφορά την παροχή τεχνικής βοήθειας από Κράτη-Μέλη της Ε.Ε. στις υποψήφιες για ένταξη χώρες, αναφορικά με τις κρατικές ενισχύσεις.

Στα πλαίσια αυτά το Γραφείο Εφόρου Δημοσίων Ενισχύσεων, διοργανώνει στη Λευκωσία σε συνεργασία με το Ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας σεμινάριο με θέμα «Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος», στις 11 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η συνεργασία με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας έχει ως στόχο την αποτελεσματικότερη εφαρμογή των κανόνων των κρατικών ενισχύσεων, ενώ κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου (Workshop) θα επεξηγηθούν οι προϋποθέσεις για την έγκριση ενισχύσεων προς τις επιχειρήσεις που είναι επιφορτισμένες με τη διαχείριση υπηρεσιών γενικού οικονομικού συμφέροντος και δραστηριοποιούνται σε ευαίσθητους τομείς της κυπριακής οικονομίας (Τηλεπικοινωνίες, Ταχυδρομεία, Ενέργεια, Μεταφορές, κ.ά.).

Θα γίνει επίσης εκτενής ανάλυση της νομολογίας του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, καθώς και αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ στο Workshop θα παραστούν τρεις Γερμανοί εμπειρογνώμονες.

Του Κυριάκου Κυριακίδη