You are here

ΥΠΟΙΚ - ΚΤ: Συστάσεις για διπλή αναγραφή τιμών

11/07/2007 14:17
Τις ανησυχίες του κοινού όσον αφορά το ενδεχόμενο αδικαιολόγητων αυξήσεων των τιμών κατά τη μετατροπή τους από κυπριακές λίρες σε ευρώ λαμβάνει σοβαρά το Υπουργείο Οικονομικών και η Κεντρική Τράπεζα.

Σε σημερινή ανακοίνωση, το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι στο πλαίσιο αυτής της προσέγγισης προγραμματίζεται η προώθηση διάφορων μέτρων και ενεργειών, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η διπλή αναγραφή των τιμών σε λίρες και σε ευρώ κατά την περίοδο Σεπτέμβριος 2007 – Σεπτέμβριος 2008, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τις τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών σε ευρώ.

«Σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων προβαίνει ήδη, εθελοντικά, σε διπλή αναγραφή των τιμών. Το Υπουργείο Οικονομικών και η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου θεωρούν την πρακτική αυτή ως θετική και ως υποβοηθητική ενέργεια στις προσπάθειες που καταβάλλονται για ενημέρωση του κοινού. Θεωρούν όμως σκόπιμο να τονίσουν ότι στις περιπτώσεις αυτές επιβάλλεται όπως χρησιμοποιείται η αμετάκλητη τιμή μετατροπής της λίρας σε ευρώ που καθορίστηκε στις 10 Ιουλίου 2007 και η οποία είναι €1 = £0,585274», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Γ.Χ.