You are here

Όχι Αβέρωφ στα πλαφόν

24/08/2010 15:22
Η επιβολή πλαφόν είναι το καταφύγιο όσων δεν μπορούν να διαχειριστούν την ελεύθερη οικονομία, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Όπως είπε, ο επικεφαλής του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης, με τις χθεσινές του δηλώσεις, προσπάθησε να προβάλει τη λύση επιβολής πλαφόν σε διάφορους τομείς, ως τη λύση για αντιμετώπιση της ακρίβειας. Δυστυχώς, είπε ο κ. Νεοφύτου, ο κ. Λουκαϊδης και το ΑΚΕΛ δεν αντιλαμβάνονται πως τέτοιες πρακτικές όχι απλά δεν αντιμετωπίζουν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας αλλά κρύβουν τα πραγματικά προβλήματα.

Η οικονομία μας, ανέφερε ο κ. Νεοφύτου, θα πρέπει να κατευθύνεται από τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και το κράτος να προσφέρει συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού. Αυτό, συνέχισε, μπορεί να γίνει μόνο μέσα από θωράκιση των θεσμών και ενίσχυση του ρόλου της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού.

Η επιβολή πλαφόν, πρόσθεσε, «το μόνο που δημιουργεί είναι επιπρόσθετες στρεβλώσεις στην αγορά τις οποίες θα πληρώσει ο Κύπριος καταναλωτής. Ας μην ξεχνάει το ΑΚΕΛ πως το μόνο που κατάφεραν με την πρόσφατη επιβολή πλαφόν στα καύσιμα, ήταν να δημιουργήσουν τεράστιες ουρές στα πρατήρια καυσίμων και το μόνο αποτέλεσμα που είχαν ήταν η ταλαιπωρία του Κύπριου καταναλωτή, αγοράζοντας το πετρέλαιο και τη βενζίνη στην πιο ακριβή τιμή».