You are here

Φοιτητικά επιδόματα €7 εκ.

15/11/2019 12:59

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την παραχώρηση φοιτητικών επιδομάτων στη βάση της ίδιας μοριοδότησης που υιοθετήθηκε την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-2018, ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Υπουργός είπε ότι «ως πρόσθετα μέτρα στήριξης των οικογενειών των φοιτητών και λαμβάνοντας υπόψη ότι τα φοιτητικά επιδόματα παραχωρούνται στη βάση κριτηρίων που στοχεύουν στην πρόσθετη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την παραχώρηση φοιτητικών επιδομάτων στη βάση της ίδιας μοριοδότησης που υιοθετήθηκε την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-2018. συνολικού ύψους 6 εκ. 258 χιλιάδων ευρώ.

Ενέκρινε, επίσης, την παραχώρηση χριστουγεννιάτικου επιδόματος στους δικαιούχους φοιτητές, οι οποίοι θα πάρουν επιταγή ύψους €150 . Το συνολικό κόστος ανέρχεται στις €654 χιλ. Η συνολική δαπάνη και για τα δύο αυτά επιδόματα θα ανέλθει σε περίπου €7 εκ.».

Ερωτηθείς ο κ. Υπουργός είπε ότι οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 4372 άτομα.