You are here

Μπουμ στις αιτήσεις για το Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης

26/08/2022 13:36

Εξαιρετικά μεγάλο είναι το ενδιαφέρον από τη συντριπτική πλειοψηφία των βρεφονηπιακών σταθμών και των νηπιαγωγείων για συμμετοχή στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι 4ων ετών, με τον συνολικό αριθμό των αιτήσεων να ανέρχεται στις 346.

Σύμφωνα με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους παρόχους ολοκληρώθηκε χθες.

Οι 346 αιτήσεις που υποβλήθηκαν, θα εξεταστούν τις επόμενες ημέρες από τις Υπηρεσίες Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας και Κοινωνικής Ευημερίας του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας και, εφόσον πληρούνται οι όροι του Σχεδίου, θα δοθεί έγκριση για συμμετοχή στο Σχέδιο.

Συγκεκριμένα, ανά επαρχία, υποβλήθηκαν 156 αιτήσεις από τη Λευκωσία, 78 αιτήσεις από τη Λεμεσό, 57 αιτήσεις από τη Λάρνακα, 32 αιτήσεις από την Πάφο και 23 αιτήσεις από την Αμμόχωστο.

Σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση της εξέτασης των αιτήσεων, θα καταρτιστεί και θα δημοσιευθεί ο τελικός κατάλογος με τους παρόχους που θα λάβουν έγκριση.

«Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος από τους παρόχους τις τελευταίες μέρες της προθεσμίας, η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί από τους γονείς των δικαιούχων παιδιών για εγγραφή τους μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, μετατίθεται για τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη», αναφέρει το Υφυπουργείο.

Ακόμη, όλες οι αιτήσεις που θα υποβληθούν εντός Σεπτεμβρίου από γονείς θα λάβουν το ποσό για τον Σεπτέμβρη, κατ’ αναλογία, από την ημερομηνία εγγραφής του παιδιού, ενώ περισσότερες πληροφορίες προς τους γονείς θα δοθούν τις επόμενες μέρες.