You are here

Κονταροκτυπήματα για την ακρίβεια

18/05/2022 17:51
«Μπαλάκι» ανταλλαγής πολιτικών απαντήσεων γίνεται η ακρίβεια μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, οι οποίες ανταλλάζουν πυρά εν μέσω της έξαρσης των τιμών στα καταναλωτικά αγαθά.
 
Σε γραπτή απάντηση προέβη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος προς το ΑΚΕΛ, μετά από δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Γιώργου Κουκουμά στην οποία το ΑΚΕΛ καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση για μη ελέγχους στην αγορά των καυσίμων.
 
Ο κ. Πελεκάνος υπενθυμίζει τους λόγους της αύξησης στα καύσιμα: τον Ουκρανικό πόλεμο που προκάλεσε σε παγκόσμιο επίπεδο αύξηση των τιμών και όχι σε συμφέροντα μεγάλων εταιριών.
 
Από πλευράς του το ΑΚΕΛ, ζητά από την κυβέρνηση να ασκήσει πραγματικούς ελέγχους στην αγορά και να λάβει υπόψιν τις προτάσεις νόμου του κόμματος για κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα.
 
Ο κ. Κουκουμάς αναφέρθηκε επίσης στα «μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, τα καρτέλ και την αισχροκέρδεια που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση», με την κυβέρνηση να απαντά ξεκάθαρα με τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί για την ακρίβεια αλλά και για τις κυβερνητικές μέρες του ΑΚΕΛ με τους πολίτες στα κοινωνικά παντοπωλεία.
 
Το ΑΚΕΛ καλεί και τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα αλλά και την κυβέρνηση να πάρουν θέση για τις προτάσεις του κόμματος που κατατέθηκαν ήδη στην Βουλή για την μείωση τιμών στα καύσιμα.
Μ.Κ.