You are here

Περαιτέρω οικονομική συνεργασία με Ισραήλ

24/03/2022 15:34

Η προοπτική περαιτέρω συνεργασίας Κύπρου - Ισραήλ σε θέματα που αφορούν την ενέργεια, το εμπόριο, την κυβερνοασφάλεια και τον χρηματοοικονομικό τομέα, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του Υπουργού Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη με τον Ισραηλινό ομόλογό του Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, οι δύο Υπουργοί συναντήθηκαν την Πέμπτη στο Υπουργείο Οικονομικών, στην παρουσία και αντιπροσωπιών τους.
 
Κατά τη συνάντηση, όπως αναφέρεται, ανταλλάχθηκαν απόψεις εφ’ όλης της ύλης για θέματα διμερούς συνεργασίας και εξετάστηκαν  οι προοπτικές περεταίρω ενίσχυσης των οικονομικών και εμπορικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, πάρα τα ήδη μεγάλα βήματα προόδου που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Μεταξύ άλλων, προστίθεται, τονίστηκε η ανάγκη σύσφιξης των διμερών σχέσεων Κύπρου - Ισραήλ και η προοπτική περαιτέρω συνεργασίας των δυο χωρών σε θέματα που αφορούν την ενέργεια, το εμπόριο, την κυβερνοασφάλεια και το χρηματοοικονομικό τομέα, ιδιαίτερα στον τομέα της καινοτόμου χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (Fintech).