You are here

Θέτει όρους για ψήφιση προϋπολογισμού το ΔΗΚΟ

15/10/2018 12:36

Όρους στην κυβέρνηση θέτει το Δημοκρατικό Κόμμα για την στάση που θα τηρήσει στην ολομέλεια τον Δεκέμβριο, σε ότι αφορά στην ψήφιση του προϋπολογισμού του 2019.

Ο βουλευτής του κόμματος Άγγελος Βότσης διεμήνυσε σήμερα ότι η στάση του κόμματος σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2019 θα εξαρτηθεί από την κατάθεση στη βουλή σχεδίων και νομοσχεδίων για τα οποία έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση, πριν από τη ψήφιση του νέου πλαισίου εκποιήσεων και αφυρεγγυότητας.

Όπως δήλωσε, το ΔΗΚΟ κατέθεσε εισήγηση για εγγραφή θέματος προς αυτεπάγγελτη συζήτηση στην επιτροπή οικονομικών σε σχέση με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την εφαρμογή της πρόσφατης νομοθεσίας για τις εκποιήσεις και την αφερεγγυότητα και τις επιπτώσεις που υπάρχουν για τους δανειολήπτες και την οικονομία.

Ταυτόχρονα, είπε, ζητήθηκε να έρθει στην επιτροπή οικονομικών η κυβέρνηση για να ενημερώσει τους βουλευτές σε σχέση με το σχέδιο εστία, αλλά και να προχωρήσει στην κατάθεση νομοσχεδίων.

Τα νομοσχέδια που το ΔΗΚΟ ζητά να κατατεθούν αφορούν στην ίδρυση του φορέα διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, στο ταμείο αποζημίωσης κουρεμένων καταθέσεων που έχουν απομειωθεί για να διασωθεί η οικονομία, καθώς και στον μειωμένο ΦΠΑ για την αγορά οικοπέδου που προορίζεται για πρώτη κατοικία.

«Η στάση μας στον προϋπολογισμό θα εξαρτηθεί από την κατάθεση αυτών των νομοσχεδίων. Αυτά προς ενημέρωση όλων», δήλωσε ο κ. Βότσης.

Σχολιάζοντας το μήνυμα που έστειλε το ΔΗΚΟ, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλάς, σημείωσε ότι «θα το δούμε». Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να προβληματίσει την κυβέρνηση η έγκαιρη κατάθεση κάποιων νομοσχεδίων.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού δήλωσε ότι μετά την πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ και των Οικολόγων για συζήτηση στην Ολομέλεια των προβλημάτων που προκύπτουν από τη νέα νομοθεσία για τις εκποιήσεις, σήμερα τέθηκε από το ΔΗΚΟ ανάλογο αίτημα για συζήτηση παρόμοιου θέματος στην επιτροπή οικονομικών.

Σημείωσε ότι το ΑΚΕΛ δεν έχει ένσταση στην διεξαγωγή της εν λόγω συζήτησης επισημαίνοντας παράλληλα ότι τα οποιαδήποτε προβλήματα δεν θα προέκυπταν εάν κάποια κόμματα και το ΔΗΚΟ, δεν είχαν ψηφίσει τους εν λόγω νόμους.

Της Μαρίας Χαμπή