You are here

Πυρά ακαδημαϊκών κατά Χ. Γεωργιάδη

22/10/2019 15:37

Πυρά κατά του υπουργού οικονομικών εξαπολύουν ακαδημαϊκοί με αφορμή τη σημερινή ομιλία του σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου που διοργανώνει η σχολή οικονομικών και διοίκησης,

«Μετά από αρκετή σκέψη αποφάσισα ότι δεν θα πάω φέτος (όπως κάθε χρόνο) στην ομιλία του @Georgiades_H, που διοργανώνει η @UCY_FEM, σήμερα. Σέβομαι τον θεσμό του Υπουργού Οικονομικών αλλά επίσης αναμένω από τον θεσμό τα ακόλουθα», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα λογιστικής και χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου Ανδρέας Μιλιδώνης.

Ο κ. Μιλιδώνης αναμένει:

1. Περισσότερη μακροπρόθεσμη αντί βραχυπρόθεσμης πολιτικής (π.χ. Διαβατήρια, Εστία)

2. Περισσότερη ανοχή στην κριτική. Βλέπε: α. αναπάντητες ερωτήσεις σε προηγούμενες διαλέξεις. β. παρεμβάσεις χωρίς αντίκρισμα (Διαβατήρια, ΕΣΤΙΑ) με αλλαγές μόνο μετά από παρεμβάσεις ΕΕ.

3. Σεβασμό σε άλλους θεσμούς, π.χ: α. Συμβούλιο Εθνικής Οικονομίας (με Πισσαρίδη) β. Πόρισμα ΣΚΤ.

«Η ταπεινή προσωπική μου άποψη είναι ότι γενικά ο @Georgiades_h ξεκίνησε με θετικό (εν καιρώ Τρόικας) πρόσημο και κατέληξε με αρνητικό (βλέπε πόρισμα και άρθρα για διαβατήρια)», τονίζει.

«Ευχαριστούμε για την επενδυτική βαθμίδα, αλλά ευελπιστούμε στο μέλλον να δούμε όραμα για μια χώρα υπόδειγμα, μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και μια οικονομία διαφοροποιημένη και ανθεκτική», επισημαίνει.

Ο καθηγητής χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Σταύρος Ζένιος αναδημοσιεύοντας την ανάρτηση του κ. Μηλιδώνη γράφει: «Μετά συμφωνίας».

Γ.Χ.