You are here

Α. Λουρουτζιάτης: «Κλειστά» χαρτιά ενόψει εκλογών ΚΕΒΕ

11/10/2005 09:26
Ρόλο «μπαλαντέρ» διεκδικεί η Λάρνακα στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΚΕΒΕ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη StockWatch, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακος, Ανδρέας Λουρουτζιάτης, επιμένει να κρατάει «κλειστά» τα χαρτιά του σε σχέση με τις εκλογές, χωρίς όμως να αποκλείει ακόμα και δική του υποψηφιότητα.

«Δεν επιβεβαιώνω τίποτε άλλο, παρά ότι θα ενδιαφερόμουν να συνεχίσω να προσφέρω στο Επιμελητήριο από οποιαδήποτε θέση, ακόμη και ως απλό μέλος, να συνεχίσω να προσφέρω», αναφέρει διακριτικά. Με βάση δημοσιεύματα στον Τύπο, την προεδρία του ΚΕΒΕ θα διεκδικήσουν το Δεκέμβριο ο Τώνης Αντωνίου (Λεμεσός), Θεόδωρος Αριστοδήμου (Πάφος), και ο Μάνθος Μαυρομάτης (Λευκωσία). Ερωτηθείς προς τα που θα κινηθούν οι επιλογές της Λάρνακας, ο κ. Λουρουτζιάτης, αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. «Η τελική απόφαση εάν δεν υπάρξει τελικά υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΕΒΕ από τη Λάρνακα, είναι θέμα που θα αποφασίσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο», σημειώνει με νόημα.

Στη συνέντευξη του ο κ. Λουρουτζιάτης, μιλά επίσης για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Λάρνακας, σταχυολογώντας τα διάφορα σχέδια που βρίσκονται στα σκαριά, όπως αυτά για την μαρίνα, το αεροδρόμιο, και τα city hotels. Αφήνει αιχμές για τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση διαφόρων έργων (πχ Στρατηγού Τιμάγια) και στην προώθηση του στρατηγικού σχεδιασμού για τον τουρισμό. «Υπάρχει ένα διάχυτο αίσθημα, το οποίο συμμερίζεται αρκετός κόσμος ότι η Λάρνακα είναι παραμελημένη από τα κέντρα λήψης αποφάσεων και ότι δεν απολαμβάνει την ίδια ισορροπημένη ανάπτυξη με άλλες περιοχές της Κύπρου», σημειώνει ο κ. Λουρουτζιάτης.

Ο κ. Λουρουτζιάτης αφήνει επίσης να νοηθεί πως θα κατέλθει ως υποψήφιος στις προσεχείς δημαρχιακές εκλογές. «Ο Ανδρέας Λουρουτζιάτης είναι παρών στο χαράκωμα για την πρόοδο και την προκοπή της Λάρνακας, δεν θα είναι θεατής στις κερκίδες, θα είναι στο στίβο για την προκοπή της Λάρνακας», απαντά σε σχετικό ερώτημα.

Της Γεωργίας Χαννή