You are here

ΑΤΗΚ: Αύξηση 42% στο πλεόνασμα πριν τη φορολογία κατά το 2000

19/07/2001 17:47
«Πολύ καλύτερα από τα οικονομικά αποτελέσματα του 1999, είναι αυτά του 2000», ανέφερε σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Πρόεδρος της ΑΤΗΚ, Στάθης Παπαδάκης, κατά την οποία έγινε η παρουσίαση των πεπραγμένων για το έτος που πέρασε.

Ο κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση 9,8% ή 16 εκατομμύρια λίρες ενώ το πλεόνασμα του 2000 πριν τη φορολογία ανήλθε στα 91 εκατομμύρια σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 42%. Το καθαρό πλεόνασμα μετά την φορολογία ανήλθε στα 64 εκ. λίρες έναντι 46 εκ. το 1999 παρουσιάζοντας αύξηση 39%. Το σύνολο των εξόδων ανήλθε στα 118 εκ.λίρες παρουσιάζοντας αύξηση μόλις 1,7%.

Ο κ. Παπαδάκης τόνισε ότι όραμα της ΑΤΗΚ είναι η μετατροπή της σε δημόσια μετοχική εταιρεία με περιορισμό της σχέσης Οργανισμού– Κράτους μόνο σε οικονομική, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί ευέλικτα και αποτελεσματικά προς τον ανταγωνισμό. Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι η πολιτεία θα παραχωρήσει στην ΑΤΗΚ την αναγκαία αυτονομία για την υλοποίηση αυτού του οράματος.

Μιλώντας στη διάσκεψη τύπου ο Πρόεδρος της ΑΤΗΚ, εξήγγειλε νέες σημαντικές μειώσεις τελών για τις διεθνείς κλήσεις και την κινητή τηλεφωνία αλλά και νέων τιμολογιακών πακέτων που θα εισαχθούν για τη CYTAGSM. Παράλληλα ανακοινώθηκαν αυξήσεις στα τέλη της σταθερής τηλεφωνίας, στα πλαίσια αναϊσορρόπησης τελών που απαιτείται για την Ευρωπαϊκή μας εναρμόνιση.