You are here

£35 εκ. για το δρόμο Ανθούπολης – Παλαιχωρίου

08/07/2003 12:03
Τριανταπέντε εκατομμύρια λίρες θα στοιχίσει ο δρόμος τετραπλής κατεύθυνσης, Ανθούπολης – Παλαιχωρίου, ο οποίος σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα αρχίσει τέλη του 2007 και θα ολοκληρωθεί το 2010.

Το ενδιαφέρον στην κατασκευή του δρόμου είναι αφενός, ότι στα πλαίσια εναρμόνισης με τις κοινοτικές οδηγίες ο διαγωνισμός κατακύρωσης της προσφοράς θα είναι διεθνής (μειοδοτικός). Αφετέρου, η σαφής προειδοποίηση του υπουργού Συγκοινωνιών ότι η κυβέρνηση στα πλαίσια της επαναχάραξης του δρόμου μετά τις αντιδράσεις κατοίκων των χωριών που θα διαπερνά ο δρόμος, πως δεν πρόκειται να ανεχθεί και να εμπλακεί σε «ατέρμονες» συνομιλίες με τους επηρεαζόμενους κατοίκους και κοινότητες.

Το όλο θέμα θα λήξει αμέσως μετά από δημόσια συζήτηση στην οποία θα προσκληθούν οι κοινότητες και στη συνέχεια η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είναι αυτή που θα έχει και τον τελικό λόγο. «Η τελική απόφαση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Συγκοινωνιών & Έργων Κίκης Καζαμίας, «ανήκει στην κυβέρνηση και οι πρακτικές "άλλων εποχών που είναι ξεπερασμένες" δεν πρόκειται να καθυστερήσουν περαιτέρω το όλο έργο».

Καθησυχάζοντας τις ανησυχίες των κατοίκων της Πιτσιλιάς, πως μέχρι την ολοκλήρωση του όλου έργου δεν θα υπάρχουν κάτοικοι, ο υπουργός τόνισε πως η βελτίωση του οδικού δικτύου προς το Παλαιχώρι θα αναβαθμίσει και την περιοχή αυτή και θα βοηθήσει στην αναπτυξιακή της πορεία.

£100 χιλ. για ενημέρωση για τα τροχαία

Ο υπουργός Συγκοινωνιών απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αφού εξέφρασε την θλίψη του από το γεγονός ότι χάνονται νέοι άνθρωποι στο «μολώχ της ασφάλτου» τόνισε πως σύμφωνα με όλα τα στοιχεία ο κύριος παράγοντας για τις απώλειες είναι ο ανθρώπινος παράγοντας.

Ανέφερε πως σύντομα θα αρχίσει νέα εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού, με συνολική δαπάνη £100.000, σημειώνοντας πως στόχος της κυπριακής κυβέρνησης είναι η μείωση κατά 50% των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων σύμφωνα με το στόχο που έχουν θέσει οι ομόλογοί του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Του Κυριάκου Κυριακίδη