You are here

Σοβαρό πλήγμα και στην εμπορική ναυτιλία... λόγω Ιράκ

31/03/2003 17:49
Δηλώνει ο υπουργός Συγκοινωνιών & Έργων Κίκης Καζαμίας

Ο πόλεμος στο Ιράκ έχει πλήξει και την εμπορική ναυτιλία της Κύπρου, με τα σημάδια να γίνονται ολοένα και εντονότερα όσο διαρκεί ο πόλεμος, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Συγκοινωνιών & Έργων Κίκης Καζαμίας. «Για το λόγο αυτό και πέραν από τα προληπτικά μέτρα, αυτή τη στιγμή ουσιαστικά έχουμε μπει στη δεύτερη φάση που είναι συγκεκριμένα μέτρα τόνωσης της οικονομίας».

Ερωτηθείς για το μέγεθος της ζημιάς, ο κ. Καζαμίας ανέφερε ότι με βάση μετρήσιμα κριτήρια πρόβλεψης «αυτή τη στιγμή είναι δυστυχώς αρκετά αξιοπρόσεχτα και θα πρέπει σαν τέτοια να τα αντιμετωπίσουμε. Από την άλλη πλευρά» τόνισε ο υπουργός «δεν θα πρέπει από μόνοι μας να μεγιστοποιούμε το πρόβλημα περισσότερο απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα γιατί ψυχολογικά επιφέρει μεγαλύτερο κόστος», σημείωσε.

Ο υπουργός Συγκοινωνιών & Έργων απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, τόνισε ότι δεν τίθεται οποιοδήποτε θέμα ανησυχίας εξαιτίας του γεγονότος πως εδώ και καιρό δόθηκε χώρος για χρήση στο λιμάνι της Λεμεσού προς τις βρετανικές βάσεις. Διαβεβαίωσε επίσης ότι η διακίνηση εμπορευμάτων μέσω των υποστατικών της αρχής Λιμένων ή του Τμήματος Τελωνείων, δεν είναι τέτοια που να χρήζουν οποιασδήποτε ανησυχίας.

INFOQUEST

Ερωτηθείς για την προγραμματισμένη επένδυση από πλευράς ΑΤΗΚ στην Ελλάδα, παρά τη μη λήψη ακόμα απόφασης από τη νέα κυβέρνηση, ο Κίκης Καζαμίας απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας, όσον αφορά την πρόθεση για συνεργασία με την INFOQUEST.

«Η συμμετοχή σε επενδύσεις στο διεθνή τομέα από μέρους της ΑΤΗΚ είναι κάτι το επιβεβλημένο εάν θέλουμε ουσιαστική παρουσία της ΑΤΗΚ στις διεθνείς τηλεπικοινωνίες» είπε ο υπουργός, για να σημειώσει, ωστόσο, με νόημα ευθύς αμέσως, ότι το «κατά πόσο θα γίνει προς τη μια ή προς την άλλη κατεύθυνση, θα ληφθεί πολιτική απόφαση έχοντας υπόψη όλα τα δεδομένα, τα οποία δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουν ολοκληρωθεί και δεν έχουν τεθεί μπροστά στη νέα κυβέρνηση».

Βρισκόμαστε σε επαφή τόσο με το διοικητικό συμβούλιο, όσο και με τη γενική διεύθυνση και εντός των αμέσως επόμενων ημερών θα παρθεί η πολιτική απόφαση, την οποία και θα κληθεί η ΑΤΗΚ να υλοποιήσει, κατέληξε ο Κίκης Καζαμίας.

Του Κυριάκου Κυριακίδη