You are here

Θράσου: Ένεση στα κρατικά ταμεία από BOT

20/01/2005 15:53
Ένεση στα οικονομικά του κράτους χαρακτήρισε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων τη συμφωνία διαχείρισης των αεροδρομίων σε στρατηγικό επενδυτή. Σχολιάζοντας σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Όμιλο Εταιρειών Σιακόλα, ο Υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι «πριν από το τέλος αυτού του μήνα θα διαφανούν οι πιθανότητες υπογραφής κάποιας εμπορικής συμφωνίας».

Ερωτηθείς ποιο θα είναι το ποσό που θα λάβει η κυβέρνηση από αυτή τη συμφωνία, ο κ. Θράσου απάντησε ότι «θα είναι μια σημαντική ένεση για τα ταμεία του κράτους».

Τόνισε ωστόσο ότι εκείνο που έχει τώρα μεγαλύτερη σημασία για την Κύπρο είναι ότι θέλουμε επειγόντως αεροδρόμια. «Τα αεροδρόμια που έχουμε σήμερα», ανέφερε, «δεν ικανοποιούν ούτε τις ελάχιστες απαιτήσεις της επιβατικής κίνησης και του τουρισμού της Κύπρου».

Όπως είπε, στις συζητήσεις που έγιναν με το στρατηγικό επενδυτή, εξετάστηκε και το θέμα της προσωρινής αναβάθμισης της υφιστάμενης υποδομής όσο θα διαρκέσει η ανέγερση των νέων αεροδρομίων, ώστε «να έχουμε μια ελάχιστη αξιοπρεπή παρουσία».

Επανέλαβε ότι το κόστος θα το αναλάβει ο επενδυτής και ότι κάποια αντισταθμιστικά άλλα έργα θα τα αναλάβει η κυβέρνηση, όπως είναι η ασφάλεια των αεροδρομίων.

Σχολιάζοντας εξάλλου την κατάσταση στις Κυπριακές Αερογραμμές, ο κ. Θράσου είπε: «Ελπίζουμε η απάντηση (των δύο συντεχνιών που απομένουν) να είναι θετική διότι όσο περισσότεροι υποστηρίξουν το σχέδιο δράσης τόσο περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας θα έχει για το καλό όλων μας, και της κυβέρνησης που είναι ο κύριος μέτοχος αλλά περισσότερο της εταιρείας και των ίδιων των εργαζομένων».