You are here

ΕΤΑΠ Πάφου: Ενισχυμένος προϋπολογισμός και σχέδιο δράσης

09/12/2022 17:48

Ενισχυμένο προϋπολογισμό και σχέδιο δράσης για το 2023 ενέκρινε το Δ.Σ της ΕΤΑΠ Πάφου, με έμφαση στους πυλώνες που καθορίστηκαν μέσω της Εθνικής Στρατηγικής για τη δημιουργία ενός βιώσιμου Τουριστικού Προορισμού και τις αυξημένες απαιτήσεις οι οποίες απορρέουν από την ανακήρυξη της Πάφου ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού 2023.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2022, τακτική συνεδρία του Δ.Σ της ΕΤΑΠ Πάφου η οποία ήταν από τις σημαντικότερες της χρονιάς αφού μεταξύ άλλων θεμάτων ήταν η αναφορά στην πολύ σημαντική συμμετοχή και συμβολή της ΕΤΑΠ στην ανακήρυξη της Πάφου ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού, η έγκριση του Προϋπολογισμού και του Σχεδίου δράσης για το 2023 και η εξέταση σωρείας θεμάτων και πρωτοβουλιών συνυφασμένες με την προβολή και γενικότερη στρατηγική.

Όπως αναφέρεται για την ανακήρυξη της πόλης της Πάφου σε Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού, έγινε ενημέρωση τόσο για την επιτυχία αλλά και στον πολύ σημαντικό ρόλο της ΕΤΑΠ τόσο με έργα όσο και παροχή τεχνογνωσίας από το ανθρώπινο δυναμικό σε όλες τις διαδικασίες της αίτησης. Ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ κ. Κυριάκος Δρουσιώτης, συνεχάρη τον διευθυντή κ. Νάσο Χατζηγεωργίου και το υπόλοιπο προσωπικό για την προσπάθεια που κατέβαλαν.

Στο σχέδιο δράσης 2023, έμφαση συνεχίζεται να δίδεται, προστίθεται στην ανακοίνωση, στην αναβάθμιση του προϊόντος και της εμπειρίας που προσφέρεται, στην ψηφιοποίηση πληροφόρησης και χρήση νέων τεχνολογιών και βεβαιότατα στην εντατική εκστρατεία και δημόσιες σχέσεις εντός και εκτός Κύπρου, για προώθηση του προορισμού (Επαρχία Πάφου).

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων εξετάσθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις για τα πιο κάτω όπως, ενημέρωση για τον τίτλο, σχέδιο δράσης 2023 και τα επόμενα βήματα όπως συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου για εκτέλεση μελέτης ανάδειξης του Μύθου της Αφροδίτης σε ολόκληρη την επαρχία, μελέτη για ετοιμασία Digital marketing strategy για τον προορισμό, παρουσίαση και έγκριση προϋπολογισμού 2023, παρουσίαση και έγκριση Σχεδίου Δράσης 2023 και παρουσίαση και έγκριση οικονομικών αποτελεσμάτων έτους 2021. Επιπρόσθετα, ενημέρωση για χρηματοδοτικά προγράμματα, Εθνικά και Ευρωπαϊκά για διεκδίκηση πέραν των €850,000 από διάφορες προτάσεις, έναρξη εκστρατείας Let’s share our roads safely για ποδηλάτες και αυτοκινητιστές και διάφορα ενημερωτικά και τρέχοντα θέματα

Το Δ.Σ παράλληλα αποφάσισε όπως εξετάσει και αποστείλει συγκεκριμένα αιτήματα σε διάφορα Υπουργεία, ώστε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση λόγω διαφόρων άλλων αναγκών λόγω του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού.

Επίσης αποφασίσθηκε, όπως εντός του Φεβρουαρίου του 2023 πραγματοποιηθεί παρουσίαση σε φορείς και οργανώσεις για τα έργα που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού, αλλά και για το σύνολο των δραστηριοτήτων της ΕΤΑΠ που αφορούν την επαρχία βάσει προτεραιοτήτων για το 2023 και τα επόμενα χρόνια, καταλήγει η ανακοίνωση.