You are here

Την Παρασκευή αποφάσεις για άνοιγμα αεροδρομίων, ξενοδοχείων

20/05/2020 13:49

Το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να αποφασίσει την Παρασκευή για το άνοιγμα των αεροδρομίων και των ξενοδοχείων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης με την επιστημονική ομάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποίησε σήμερα εκ νέου συνάντηση με τα μέλη της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας που ενεργεί όλη αυτή την περίοδο συμβουλευτικά προς την Κυβέρνηση σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν και οι εμπλεκόμενοι Υπουργοί, δηλαδή οι Υπουργοί Μεταφορών, Υγείας, Οικονομικών, Εργασίας, Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και ο Υφυπουργός Τουρισμού.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης ήταν το σχέδιο δράσης της Κυβέρνησης για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στις πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, αλλά και εν γένει η επαναλειτουργία των αεροδρομίων.

Συζητήθηκε, επίσης, ο σχεδιασμός και τα χρονοδιαγράμματα που αφορούν την επαναλειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε τις απόψεις των επιστημόνων για ποικίλα θέματα που αφορούν τους σχεδιασμούς αυτούς, όπως είναι, για παράδειγμα, οι φάσεις για το άνοιγμα των αεροδρομίων, η κατηγοριοποίηση χωρών, ο καθορισμός κριτηρίων και προϋποθέσεων για κάθε κατηγορία και για τα μέτρα πρόληψης και υγειονομικής προστασίας.

Αποφάσεις τόσο για το σχέδιο δράσης επαναλειτουργίας των αεροδρομίων όσο και για την επαναδραστηριοποίηση των ξενοδοχείων θα ληφθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο μεθαύριο, Παρασκευή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τους επιστήμονες για τις πολύτιμες υπηρεσίες που παρείχαν και συνεχίζουν να παρέχουν προς την Κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και για την προσπάθεια που καταβάλλουν για την ενημέρωση των πολιτών.