You are here

StatWatch: Πύλη οικονομικών δεδομένων για την Κύπρο

14/10/2021 07:47

Η StockWatch σε συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου ενισχύουν τα εργαλεία ενημέρωσης του κοινού μέσω της πύλης στατιστικών δεδομένων StatWatch (www.statwatch.com.cy).

Είκοσι και πλέον έτη μετά την έναρξη λειτουργίας της ομώνυμης ιστοσελίδας, η StockWatch Ltd καινοτόμησε με τη δημιουργία μιας εύχρηστης ιστοσελίδας οικονομικών δεδομένων για την Κύπρο.

Η πλατφόρμα StatWatch που δημιουργήθηκε το 2020 με σκοπό να παρέχει πρόσβαση σε αξιόπιστα στατιστικά, μακροοικονομικά δεδομένα, συνεχίζει να εμπλουτίζεται με νέους δείκτες, καθιερώνοντας την παρουσία της ως βασική πύλη δεδομένων για την κυπριακή οικονομία.

Παρακολουθήστε το βίντεο για μια πλήρη παρουσίαση της ιστοσελίδας.

Η εύχρηστη πλατφόρμα StatWatch προσφέρεται δωρεάν στο ευρύ κοινό, επιχειρήσεις, επαγγελματίες, φοιτητές και εκπαιδευτικούς και προσφέρει συγκριτικά δεδομένα και διαδραστικά εργαλεία για όλο το φάσμα οικονομικής δραστηριότητας στην Κύπρο.

Τα δεδομένα προέρχονται από αξιόπιστες πηγές, όπως η Cystat, η Eurostat, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, η JCC, το Κτηματολόγιο και το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η StatWatch παρουσιάζει τα οικονομικά δεδομένα που σχετίζονται με τις μακροοικονομικές και νομισματικές συνθήκες στην Κύπρο για τα τελευταία χρόνια και, σε ορισμένες περιπτώσεις, για τις τελευταίες δεκαετίες.

Οι δείκτες που παρουσιάζονται αφορούν μεταξύ άλλων, δεδομένα για τομείς όπως το εμπόριο, οι τραπεζικές καταθέσεις, δάνεια και ΜΕΔ, οι εγγραφές οχημάτων, οι κατασκευές, η χρήση πιστωτικών καρτών, οι απολαβές εργαζομένων, ο πληθωρισμός, το δημόσιο χρέος, οι πωλήσεις ακινήτων, ο τουρισμός και η ανεργία.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το StatWatch.