You are here

Κ. Πετρίδης: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

28/09/2020 14:14

Η οικονομική κατάσταση, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, «είναι έκτακτης ανάγκης, την οποία προσπαθούμε συλλογικά να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε την Δευτέρα ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, σημειώνοντας ότι «αυτό θα αντανακλάται και στους προϋπολογισμούς για το 2021, θα αντανακλάται και στην προσπάθεια την οποία κάνουμε για το Ταμείο Ανάκαμψης».

Μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, στα γραφεία του κόμματος, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι συζήτησαν «κάποιες προτάσεις της ΕΔΕΚ τις οποίες θα μελετήσουμε περαιτέρω, θα είμαστε και σε συνεχή επικοινωνία το επόμενο διάστημα, τόσο όσον αφορά τους προϋπολογισμούς αλλά και το Ταμείο Ανάκαμψης, ούτως ώστε να το εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Για το Ταμείο Ανάκαμψης ο Υπουργός είπε ότι «είναι και υπό προϋποθέσεις, ούτως ώστε να μετουσιωθεί σε πράξη» μαζί και με κάποιες συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορούν μεταρρυθμίσεις».

Σημείωσε ότι «είναι εδώ που θα πρέπει να στοχεύσουμε συλλογικά ως πολιτεία, κυβέρνηση και κόμματα, ώστε να καταφέρουμε τον μέγιστο βαθμό απορροφητικότητας από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Όπως είπε ο κ. Πετρίδης, «στο επόμενο διάστημα θα είμαστε σε συνεννόηση, θα είμαστε σε επαφή και θέλω να πιστεύω πως θα καταφέρουμε να διαχειριστούμε και αυτή την κρίση».

Καταλήγοντας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ και την αντιπροσωπεία του κόμματος για τη λεπτομερή, όπως είπε, συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας διαφάνηκε «ότι κυβέρνηση και ΕΔΕΚ, συνειδητοποιούμε ότι είναι ιδιάζουσες οι συνθήκες οι οποίες διανύουμε σήμερα».

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ δήλωσε «ότι από την αρχή της εμφάνισης της πανδημίας από την πλευρά της ΕΔΕΚ στο πλαίσιο της δικής μας λογικής, της εποικοδομητικής συνέργειας, έχουμε καταθέσει κατ’ επανάληψη συγκεκριμένες προτάσεις προς την κυβέρνηση, που καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα της διαχείρισης της πανδημίας, το οικονομικό, το εργασιακό, το ιατρικό».

Βασικός στόχος, συνέχισε είναι «να εμπλουτίσουμε και να ενισχύσουμε τις αποφάσεις της εκτελεστικής εξουσίας» έτσι ώστε να ληφθούν τα καλύτερα δυνατά μέτρα «προς όφελος κυρίως των πολιτών, αυτών που είναι οι πλέον ευάλωτοι, είτε ιατρικά, είτε εργασιακά, είτε οικονομικά από αυτή την πανδημία».

«Αλλά το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να μπορέσουμε να στηρίξουμε το κράτος μας, την πατρίδα μας, να μπορέσει να αντεπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις αυτής της δύσκολης πανδημίας και κρίσης που έχει ταλανίσει την Ευρώπη, την πατρίδα μας αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη», δήλωσε ο Μαρίνος Σιζόπουλος.

Διαβεβαίωσε τον Υπουργό Οικονομικών, όπως έπραξε και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι ως ΕΔΕΚ, «βρισκόμαστε στην διάθεση τους, για να μπορέσουμε μέσα από τον διάλογο, με την ανταλλαγή απόψεων και θέσεων να συμβάλουμε όσο το δυνατό εποικοδομητικά στην διαμόρφωση των καλύτερων δυνατών θέσεων αντιμετώπισης αυτής της πολύ δύσκολης κατάστασης».