You are here

Α. Νεοφύτου: Μέχρι μέσα Ιουνίου τα μέτρα στήριξης οικονομίας

31/03/2020 17:05

Την εκτίμηση ότι το κράτος θα χρειαστεί να συνεχίσει να εφαρμόζει μέτρα στήριξης της οικονομίας και των εισοδημάτων, πέραν από τα μέσα Απριλίου και τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουνίου, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μιλώντας σε εκπομπή του OMEGA ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί και ισχύουν μέχρι τις 12 Απριλίου, δεν θα είναι αρκετά.

«Η εκτίμησή μου είναι ότι θα χρειαστεί να συνεχίσουν για τουλάχιστον ακόμα δύο μήνες» είπε, προσθέτοντας ότι θα παραστεί ανάγκη προγραμματισμού ώστε να αντιμετωπιστούν οικονομικά τα ζητήματα, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Αυτό, σημείωσε, σημαίνει ότι θα έχουμε ακόμα δύο μήνες που το κράτος θα έχει μηδενικά έσοδα αφού στα μέτρα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις όπως η αναστολή καταβολής ΦΠΑ. Την ίδια ώρα, υπέδειξε, το κράτος θα πρέπει να πληρώνει όσα κονδύλια χρειαστούν για τον τομέα της υγείας, για κοινωνική πρόνοια και θα πρέπει ουσιαστικά να χρηματοδοτήσει και να πληρώνει εργαζόμενους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα και αυτοεργοδοτούμενους.

«Θα πρέπει», υπέδειξε, «να δούμε πως μπορούμε με κοινωνική δικαιοσύνη να βγάλουμε και τους επόμενους τουλάχιστον δύο μήνες, μέχρι τα μέσα του Ιούνη». Πρόσθεσε ότι τις επόμενες εβδομάδες, θα χρειαστεί τα εν λόγω θέματα να αντιμετωπιστούν συλλογικά.

Θα χρειαστούν μέρες για επίτευξη συναίνεσης

Ο κ. Νεοφύτου σχολίασε και το θέμα των συζητήσεων σε επίπεδο βουλής και γύρω από το νομοσχέδιο που αφορά στην παραχώρηση κρατικών εγγυήσεων, το οποίο φαίνεται να περνά σε δεύτερη μοίρα.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ σημείωσε ότι θα χρειαστούν περισσότερες μέρες ώστε να υπάρξει κατάληξη σε συναίνεση μεταξύ των κομμάτων για την αντιμετώπιση κάποιων προβλημάτων.

«Για να είμαστε σίγουροι ότι θα ψηφιστεί κάτι που θα ενισχύσει τους πολίτες και τη ρευστότητα, ίσως χρειαστούν περισσότερες μέρες, ίσως και η επόμενη εβδομάδα», είπε ο κ. Νεοφύτου, σημειώνοντας ότι το θέμα «δεν είναι άκρως επείγον».

Της Μαρίας Χαμπή