You are here

Αέρας αλλαγών στις γενικές διευθύνσεις υπουργείων

15/11/2018 07:32

Φρεσκάρισμα και ανακατατάξεις φέρνουν στην κρατική μηχανή οι αφυπηρετήσεις τεσσάρων γενικών διευθυντών εντός του 2019.

Ο πρώτος που αφυπηρετεί, όπως το επιβεβαίωσε ο ίδιος στη StockWatch εντός του 2019, είναι ο γενικός διευθυντής του υπουργείου μεταφορών ο οποίος ήδη βρίσκεται σε αφυπηρετική άδεια ενώ επίσημα αφυπηρετεί την 1/2/2019.

Ακολούθως εντός του Απριλίου αφυπηρετεί η γενική διευθύντρια του υπουργείου παιδείας Αίγλη Παντελάκη η οποία θα φύγει με αφυπηρετική άδεια τον Δεκέμβριο.

Ακόμη μια αφυπηρέτηση τον Ιούλιο, αυτή της γενικής διευθύντριας του υπουργείου γεωργίας Ολυμπίας Στυλιανού, η οποία επίσης θα φύγει νωρίτερα με την αφυπηρετική της άδεια.

Χρονικά ο τελευταίος που αφυπηρετεί είναι τον Οκτώβριο ο γενικός διευθυντής του υπουργείου οικονομικών Χρίστος Πατσαλίδης.

Τη σκυτάλη από τον Αλέκο Μιχαηλίδη για το υπουργείο μεταφορών παίρνει ο νυν διευθυντής προϋπολογισμού του υπουργείου οικονομικών Σταύρος Μιχαήλ.

Όπως εξήγησε στη StockWatch ο κ. Μιχαήλ, έχει λάβει επιστολή από την επιτροπή της δημόσιας υπηρεσίας ότι έγινε γενικός διευθυντής, μετά τη σχετική συνέντευξη που είχε δώσει τον περασμένο Οκτώβριο. Η διαδικασία των συνεντεύξεων ξεκίνησε στις 21/10/2018 και έληξε στις 2/11/2018.

Έπεται η επίσημη ανακοίνωση της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου, για την οποία ενημερώθηκε προφορικά.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του υφυπουργείου ναυτιλίας Κώστας Ιακώβου, ο οποίος προήχθη επίσης ως γενικός διευθυντής παραμένει στο υφυπουργείο και από την 1/12/2018 αναλαμβάνει το πόστο του γενικού διευθυντή, όπως ανέφερε ο ίδιος στη StockWatch.

Το ερώτημα όμως τώρα που τίθεται είναι εάν θα συμπληρώνεται κάθε μια θέση που θα αφυπηρετεί ένας γενικός διευθυντής εντός του 2019 ή εάν θα προκηρυχτούν όλες οι θέσεις μαζί και να διορίζονται υπηρεσιακοί όπως στην περίπτωση του Αλέκου Μιχαηλίδη που διορίστηκε ως εκτελών χρέη γενικού διευθυντή η διευθύντρια των δημοσίων έργων Χρυστάλλα Μαλλούππα μέχρι την 1/12/2018 που θα αναλάβει τα ηνία ο Σταύρος Μιχαήλ.

Η διακύμανση στην αφυπηρέτηση των γενικών διευθυντών που αφυπηρετούν έγκειται στον αριθμό της συγκεντρωμένης άδειας που έχει ο κάθε γενικός.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία δικαιούνται να μεταφέρουν άδεια καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους μέχρι 70 εργάσιμες ημέρες, τις οποίες σύμφωνα με τη νομοθεσία θα πρέπει να λάβουν πριν την αφυπηρέτηση τους.

Της Ηρώς Ευθυμίου