You are here

Αναστολή απόφασης ΚΤ για μεταχρονολογημένες

22/08/2003 15:01
Την αναστολή προηγούμενης απόφασης της για άμεση εξαργύρωση μεταχρονολογημένων επιταγών κατά την παρουσίαση τους ανακοίνωσε την Παρασκευή η Κεντρική Τράπεζα.

Η αναβολή προέκυψε μετά απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας στην υπόθεση μεταξύ Αστυνομίας Λευκωσίας και Γεώργιου Π. Μιχαήλ Λτδ, που ενδεχομένως να δημιουργεί προβλήματα εφαρμογής της απόφασης της Κεντρικής. Σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής από την 1η Οκτωβρίου, 2003, οι Τράπεζες και τα Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα θα δικαιούνται να πληρώνουν μεταχρονολογημένες επιταγές κατά την παρουσίασή τους, ανεξάρτητα από την ημερομηνία που θα φέρουν.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η αναστολή εφαρμογής της εν λόγω απόφασης κρίθηκε αναγκαία ούτως ώστε να παρασχεθεί ο απαραίτητος χρόνος για να μελετηθούν οι πιθανές επιπτώσεις της πρόσφατης απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και να προωθηθούν οι ενέργειες που θα ενδείκνυνται ενδεχομένως να γίνουν για αποφυγή οποιωνδήποτε νομικών προβλημάτων.

Αν από τη μελέτη που θα γίνει δεν προκύψουν οποιαδήποτε προβλήματα, η αρχική απόφαση του Κυπριακού Γραφείου Συμψηφισμού για πληρωμή των μεταχρονολογημένων επιταγών κατά την παρουσίασή τους θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου, 2004.