You are here

Ανταλλαγή προβληματισμών Σταυράκη - ΟΕΒ

08/05/2008 14:29
Την κατάσταση της οικονομίας συζήτησε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΒ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΕΒ, ο κ. Σταυράκης υπογράμμισε ότι το μέλλον της οικονομίας επηρεάζεται, μεταξύ άλλων, από τις διεθνείς τιμές διεθνών προϊόντων και πρώτων υλών όπως τα πετρελαιοειδή και τα σιτηρά από τα οποία η Κύπρος εξαρτάται πλήρως, την οριστική και σύντομη διευθέτηση του θέματος των επιχειρήσεων διεθνών δραστηριοτήτων, τη συνεχιζόμενη ανομβρία και τα μέτρα αντιμετώπισης της λειψυδρίας, αλλά και το ψηλό λειτουργικό κόστος ορισμένων κρατικών/ημικρατικών υπηρεσιών, καθώς και τις ανάγκες που υπάρχουν για νέες κεφαλαιουχικές επενδύσεις.

Τα μέλη της ΟΕΒ εξέφρασαν προς τον υπουργό τις ανησυχίες τους για το βαθμό επηρεασμού της κυπριακής οικονομίας από εξωγενείς παράγοντες που σε συνδυασμό με άλλους ενδογενείς προκαλούν δυσμενείς επιπτώσεις στις επιχειρήσεις και κυρίως στην ανταγωνιστικότητά τους.

Οι επιχειρηματίες έθεσαν στον υπουργό την ανάγκη εκσυγχρονισμού της κρατικής μηχανής ώστε να συνάδει με τις ανάγκες της οικονομίας, τη συγκράτηση του κρατικού μισθολογίου, την αύξηση της παραγωγικότητας μέσω της κατάρτισης, τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας ώστε να αποφευχθούν δυσμενείς επιπτώσεις για το μέλλον των επιχειρήσεων διεθνών δραστηριοτήτων και άλλων.