You are here

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τον Ρυθμιστή

07/01/2002 14:50
Την δημιουργία 32 θέσεων προσωπικού και προϋπολογισμό – για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας - που ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο λίρες προβλέπει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Stockwatch, το νομοσχέδιο για την ίδρυση και λειτουργία του Γραφείου του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Το νομοσχέδιο θα υποβάλει την ερχόμενη Πέμπτη προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Αβέρωφ Νεοφύτου και στην συνέχεια θα σταλεί προς συζήτηση και υιοθέτηση, στην Bουλή των Αντιπροσώπων.

Στο νομοσχέδιο, το οποίο ετοίμασε ο Επίτροπος Ρυθμίσεως Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βάσος Πύργος, περιλαμβάνονται αναλυτικά το οργανόγραμμα και ο προϋπολογισμός για την ίδρυση και λειτουργία του Γραφείου του Επιτρόπου, το οποίο θα είναι ανεξάρτητο και αυτόνομο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Stockwatch, στο νομοσχέδιο για την ίδρυση και λειτουργία του Γραφείου του Ρυθμιστή – που επισημαίνεται ότι δεν είναι κερδοσκοπικός οργανισμός - προβλέπεται, πέραν των θέσεων του Επιτρόπου και του Βοηθού Επιτρόπου, (σ.σ. τον διορισμό του οποίου αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα η κυβέρνηση), η δημιουργία 32 θέσεων προσωπικού, ενώ σημαντική θεωρείται και η πρόνοια για την αγορά (από το Γραφείο) υπηρεσιών.

Το επιστημονικό προσωπικό θα πρέπει να κατέχει τεχνικές – νομικές - οικονομικές γνώσεις στο θέμα των τηλεπικοινωνιών, αλλά και για την προστασία του καταναλωτή. Επίσης, περιλαμβάνεται και το υποστηρικτικό προσωπικό, δηλαδή, της διοίκησης, του αρχείου κ.λ.π.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για την εκπαίδευση του προσωπικού, βρίσκονται στην διάθεση του Γραφείου του Επιτρόπου Ρυθμίσεως από την Ευρωπαϊκή Ένωση 500 χιλιάδες ευρώ.

Το προσωπικό που διαθέτουν τα αντίστοιχα Γραφεία Επιτρόπου Ρυθμίσεως, στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι τα ακόλουθα: Λουξεμβούργο 21, Ελλάδα 190, Ηνωμένο Βασίλειο 470, η Σουηδία 400, η Φινλανδία 450, η Πορτογαλία 800, η Ολλανδία 230, η Ισπανία 190, η Γαλλία 300, η Ιρλανδία 180.

Τα έσοδα του Γραφείου, σύμφωνα με τα κοινοτικώς ισχύοντα, καλύπτονται από τις παροχές υπηρεσιών.