You are here

ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ - Άνοιγμα στην κυπριακή αγορά

18/02/2002 15:18
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ «SW»

«Ως ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ εξετάζουμε την αγορά της Κύπρου, αλλά δεν έχουμε καταλήξει στο κατά πόσον θα επεκταθούμε και με ποίους τρόπους», δήλωσε στην STOCKWATCH, ο διευθυντής Συμμετοχών του Ομίλου, Δημήτρης Βεσιπρής, σχολιάζοντας τις έντονες φημολογίες που κυκλοφορούν στην ελληνική πρωτεύουσα, περί στρατηγικού ανοίγματος που έχει ήδη δρομολογήσει ο Όμιλος της Aσπίς στην κυπριακή αγορά.

Ο κ. Βεσιπρής περιορίστηκε στην λακωνική αυτή δήλωση, αποφεύγοντας να σχολιάσει την ουσία των πληροφοριών, ωστόσο, η έγκυρη αθηναϊκή εφημερίδα «Ναυτεμπορική» επιμένει ότι η Ασπίς «δρομολογεί για την τρέxουσα xρήση δυναμικές κινήσεις οι οποίες, μεταξύ άλλων, προβλέπουν την εξαγορά τρίτης εταιρείας».

Ενδεικτικό μάλιστα, είναι χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο «κύκλοι του ομίλου δηλώνουν ότι τα επενδυτικά πλάνα της Aσπίς για το 2002 περιλαμβάνουν τρεις κύριους άξονες δράσης, μεταξύ των οποίων: «ο τρίτος άξονας ανάπτυξης έxει στόxο την ταxύτερη επέκταση του ομίλου στην Κύπρο, όπου η Aσπίς μελετά σοβαρά το ενεxόμενο εξαγοράς τρίτης εταιρείας. Στελέxη της το διάστημα αυτό διερευνούν», προστίθεται στο δημοσίευμα «τον κλάδο των επιxειρήσεων παροxής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ενώ στο ίδιο πλαίσιο προετοιμάζονται ώστε το άνοιγμα στην Κύπρο να περιλαμβάνει πρωτοβουλίες οι οποίες θα αφορούν στα αμοιβαία κεφάλαια, αλλά και στον τομέα των τραπεζών».

Στο σχετικό ρεπορτάζ της«Ναυτεμπορικής» αναφέρεται ότι «πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι οι πρωτοβουλίες του ομίλου στην Κύπρο εντάσσονται στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πολιτικής την οποία ακολουθεί εκτός των ελληνικών συνόρων και στοxεύουν στην εδραίωση της Aσπίς Πρόνοια σε μια αγορά με υψηλό βιοτικό επίπεδο και ευνοϊκό καθεστώς σε ζητήματα επενδύσεων». Θυμίζουμε ότι τον περσινό Νοέμβριο η Ασπίς προέβηκε στην αγορά του 4.5% του μετοχικού κεφαλαίου της MarkeTrends.

Ο Όμιλος ΑΣΠΙΣ είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους ελληνικούς ιδιωτικούς Ομίλους με πλήρες φάσμα τραπεζοασφαλιστικών υπηρεσιών. Το σύνολο του Ενεργητικού του Ομίλου κατά το τέλος του έτους 2000, ανερχόταν σε 150 δις. Δραχμές, τα ίδια κεφάλαια των εταιρειών του Ομίλου σε 30 δις δρχ. ενώ ο Όμιλος εργοδοτεί 3.000 άτομα περίπου.

Ο Όμιλος εταιρειών ΑΣΠΙΣ αποτελείται από την μητρική ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ που είναι εκ των μεγαλυτέρων ασφαλιστικών ιδιωτικών εταιρειών στον Ελλαδικό χώρο. Το συγκρότημα αποτελείται επίσης από τις ασφαλιστικές: Commercial Union Hellas Life, την Scop Life, την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ, την NORDSTERN COLONIA LIFE, την ΑΣΠΙΣ ΚΥΠΡΟΥ και την GOTA INTERNTIONAL. Όλες οι προαναφερθείσες εταιρείες καλύπτουν όλο το φάσμα των ασφαλιστικών παροχών σήμερα, μέσα και έξω από τα Ελληνικά σύνορα.

Στον Χρηματοοικονομικό δε τομέα, οι Εταιρείες του Ομίλου είναι η ASPIS BANK, η ΑΣΠΙΣ ΑΕΔΑΚ, η ΑΣΠΙΣ Επενδυτική, η ΑΣΠΙΣ Εστία, η E-V@LLEY και η ΑΣΠΙΣ ΑΧΕ.