You are here

Αυξάνει χορηγίες η κυβέρνηση μετά από διαβούλευση με ΔΗΚΟ

04/12/2019 15:45

Αύξηση της χορηγίας σε όσους λαμβάνουν επίδομα χαμηλοσυνταξιούχου κατά €19 εκ. αποφάσισε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο σε συνέχεια του διαλόγου και των δεσμεύσεων που η Κυβέρνηση ανέλαβε έναντι των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού για το έτος 2019.

Πρόσθετα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η κυβέρνηση ύστερα από έναν εποικοδομητικό διάλογο, και μετά από διαβούλευση με το ΔΗΚΟ, αποφάσισε τα ακόλουθα:

Α. Αύξηση της πρόνοιας του Στεγαστικού Σχεδίου Αναζωογόνησης Ορεινών και Ακριτικών Περιοχών κατά 50%, δηλαδή η συνολική πρόνοια να ανέλθει στα €4.650.000.

Β. Αύξηση της Οικονομικής Βοήθειας προς Κατοίκους Κοινοτήτων με Υψόμετρο 600 μ. και άνω κατά €2.500.000 και διεύρυνση των κριτηρίων για αύξηση των δικαιούχων.

Γ.  Αύξηση της πρόνοιας για τον Δρόμο Λευκωσίας-Ανθούπολης-Κοκκινοτριμιθιάς-Αστρομερίτη-Ευρύχου, για κάλυψη υλοποίησης και άλλων ενεργειών πέραν της διεξαγωγής μελετών, κατά €2.000.000, έτσι ώστε η συνολική πρόνοια να ανέλθει στα €2.690.000.

Δ.  Αύξηση της πρόνοιας για Ιατρική Περίθαλψη στην Κύπρο  η οποία αφορά τα υπογόνιμα ζευγάρια κατά €1.500.000 και αύξηση του αριθμού της επιχορήγησης των προσπαθειών τεκνοποίησης κατά μία.

Επιπρόσθετα, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την ενίσχυση του προσωπικού των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας για σκοπούς αντικατάστασης Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών που απουσιάζουν με μακροχρόνια άδεια ασθένειας και άδεια μητρότητας.