You are here

Διόρθωση: Πρόταση της κυβέρνησης ο φόρος στα τσιγάρα

20/01/2003 10:29
Εκ παραδρομής γράφτηκε στην είδηση της περασμένης Παρασκευής - για την απόρριψη της αύξησης της τιμής των τσιγάρων - ότι η σχετική εισήγηση για την αύξηση, ανήκε στον Μάρκο Κυπριανού, πρόεδρο της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

Η πραγματικότητα είναι, βεβαίως, ότι η εισήγηση για αύξηση της τιμής των τσιγάρων που απορρίφθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ανήκε στην κυβέρνηση και δη, στο υπουργείο Οικονομικών το οποίο άλλωστε, κατέθεσε προς την Ολομέλεια της βουλής και σχετικό νομοσχέδιο.

Όπως πληροφορούμαστε, το υπουργείο Οικονομικών είχε καταθέσει τρεις υπαλλακτικές προτάσεις προς τις κοινοβουλευτικές ομάδες, προκειμένου να εξευρεθεί τρόπος αναπλήρωσης του ελλείμματος που θα δημιουργηθεί στον κρατικό προϋπολογισμό λόγω της μείωσης του πετρελαίου. Η πρώτη εισήγηση, αφορούσε την αύξηση των τσιγάρων κατά 5 σεντ το πακέτο, η δεύτερη, αύξηση της βενζίνης κατά 1,5 σεντ το λίτρο και η τρίτη εισήγηση του υπουργείου Οικονομικών, αφορούσε αύξηση στη τιμή του πετρελαίου, μετά την παρέλευση δύο – τριών μηνών, κατά 1,5 σεντ το λίτρο.

Και οι τρεις εισηγήσεις ήταν ελαστικές και οι κοινοβουλευτικές ομάδες μπορούσαν να προχωρήσουν στις δικές τους τροποποιήσεις.

Του Κυριάκου Κυριακίδη