You are here

ΔΗΣΥ: Λαϊκίζει το ΔΗΚΟ για ΤΚΑ

02/08/2016 13:16
Για λαϊκισμό κατηγορεί το Δημοκρατικό Κόμμα αναφορικά με το θέμα της αποπληρωμής οφειλών στα ταμεία κοινωνικών εισφορών με δόσεις, ο Δημοκρατικός Συναγερμός .

Η γραπτή δήλωση του εκπροσώπου τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομου Προδρόμου, καταδεικνύει ότι οι και οι δύο πλευρές διεκδικούν την πατρότητα της ρύθμισης που εφαρμόστηκε με την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης στη βουλή.

«Η εφαρμογή αυτού του μέτρου φέρνει όμως στην επιφάνεια ένα χαρακτηριστικό του πολιτικού συστήματος και την αντιπαράθεση μεταξύ πολιτικής υπευθυνότητας και λαϊκισμού» αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Προδρόμου.

Σημειώνει ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός όπως και άλλα κόμματα είχε από καιρό ενδιαφερθεί για τη δημιουργία ενός τέτοιου σχεδίου και είχε παρακολουθήσει τις προσπάθειες που γίνονταν στο αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να θεσπιστεί μια τέτοια διευκόλυνση. «Το θεωρήσαμε όμως περισσότερο ως υποχρέωση απέναντι στον πολίτη, παρά ως ευκαιρία να χειροκροτούμε εαυτόν» αναφέρει.

Ο κ. Προδρόμου κάνει λόγο για προσπάθεια του Δημοκρατικού Κόμματος να οικειοποιηθεί αυτό το μέτρο που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

«Είναι βέβαια αλήθεια ότι παράλληλα με την προετοιμασία κυβερνητικού νομοσχεδίου είχε κατατεθεί και πρόταση νόμου από το ΔΗΚΟ για τον ίδιο σκοπό. Είναι επίσης αλήθεια πως όταν κατατέθηκε πρόταση νόμου, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, υπήρχε γνώση των προθέσεων της κυβέρνησης και ίσως η πρόταση νόμου να επιτάχυνε την όλη διαδικασία. Δεν παύει όμως να πρόκειται για μια πολιτική της Κυβέρνησης» όπως τονίζεται.

Ο κ. Προδρόμου υπενθυμίζει ότι υπήρξε καθυστέρηση τεσσάρων μηνών στην εφαρμογή αυτού του μέτρου, λόγω, όπως υποστηρίζει, μιας ακόμα έξαρσης λαϊκισμού που προήλθε από τον λεγόμενο «ενδιάμεσο χώρο».

«Ήταν τότε που, ενώ υπήρξε συναίνεση και συμφωνία μεταξύ της κοινοβουλευτικής επιτροπής και της υπουργού για σύστημα αποπληρωμής σε 48 δόσεις, ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων προσπαθώντας να υπερθεματίσει σε όρους «φιλολαϊκής στάσης» δήλωνε ότι «θα υπάρξει σύστημα αποπληρωμής και δόσεις και οι δόσεις θα είναι μεταξύ 48 και 100». Αυτό οδήγησε στη θέσπιση νομοθεσίας που δεν ίσχυσε, για να χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τώρα, πρόσθεσε ο κ. Προδρόμου.

Ο κ. Προδρόμου έκανε επίσης, αναφορά σε διακηρυκτικές πολιτικές, συνθήματα και εκ του προχείρου πλειοδοσία σε λαϊκισμό.