You are here

Ενισχύεται νομοθετικά η εταιρική κοινωνική ευθύνη

05/07/2019 14:57

Μέχρι τέλος του χρόνου αναμένεται ότι θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο που αφορά τις επιχειρήσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Σε χαιρετισμό του στο 12ο συνέδριο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση θέλοντας να ενισχύσει το θεσμό των επιχειρήσεων της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και στην Κύπρο κατέθεσε σχετικό νομοσχέδιο στη βουλή, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί σε νόμο μέχρι το τέλος του χρόνου».

Τόνισε ότι «η κοινωνία ζητά από όλους τους οργανισμούς και επιχειρήσεις να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και να λογοδοτούν για τις πράξεις τους».

Πρόσθεσε ότι «οι αυξανόμενες απαιτήσεις για διαφάνεια, για υπεύθυνη συμπεριφορά καθώς η αντίληψη της ανάγκης για την από κοινού συμβολή όλων στην επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης επιβάλουν πράγματι στις επιχειρήσεις και στους οργανισμούς να υιοθετούν δράσεις για το περιβάλλον και την κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο η προώθηση πολιτικών ΕΚΕ αποκτά ιδιαίτερη σημασία».

Στο συνέδριο το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία έδωσαν το παρών τους τεράστια brands παγκόσμιας εμβέλειας.

Στο μικροσκόπιο του συνεδρίου μπήκαν οι εγχώριες και διεθνείς πρακτικές, τάσεις και εξελίξεις γύρω από την ΕΚΕ και τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.

Της Ηρώς Ευθυμίου