You are here

Ενθαρρυντικά μηνύματα για την HSBC, αλλά...

21/01/2002 12:52
Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από τις επαφές Αυξεντίου στο Λονδίνο με τις εποπτικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και με την διεύθυνση της HSBC, ωστόσο, «ακόμη δεν είναι ικανοποιητικά όσον αφορά τις δικές μας θέσεις», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Τάκης Κληρίδης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα αποτελέσματα των πρόσφατων επαφών του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας στο Λονδίνο.

Παράλληλα, ο κ. Κληρίδης επεσήμανε ότι ισχύει η θέση της ΚΤ του Ηνωμένου Βασιλείου (σ.σ. υπάρχει σχετική επιστολή του 1985 προς τις «αρχές» των κατεχομένων), ότι δεν αναγνωρίζει τις λεγόμενες αρχές στα κατεχόμενα και δεν δέχεται καμία συναλλαγή μαζί τους. «Εξακολουθεί να ισχύει αυτή η θέση», είπε, σημειώνοντας ότι «αυτό είναι και το μήνυμα που έχουν δώσει στον κ. Αυξεντίου, ότι δηλαδή, δεν αναγνωρίζουν τις λεγόμενες εποπτικές αρχές των κατεχομένων».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα μηνύματα από τις επαφές Αυξεντίου, ο κ. Κληρίδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχουν καλυτερεύσει τα μηνύματα αλλά νομίζω ότι ακόμη δεν είναι ικανοποιητικά όσον αφορά τις δικές μας θέσεις». Διευκρίνισε παράλληλα, ότι οι ενέργειες του Αυξέντη Αυξεντίου στο Λονδίνο ήταν απόλυτα σύμφωνες με τις θέσεις της Κυπριακής κυβέρνησης και ότι κατά τις επαφές δεν «εξέφραζε προσωπικές του θέσεις». Καταλήγοντας ανέφερε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των επαφών ο οποίος εξετάζεται «κάτω και από διαφορετικά πρίσματα, πολιτικά και νομικά».