You are here

Επαφές για ιδιωτικοποίηση Cyta

03/04/2015 16:12
Κύκλο επαφών με τα κόμματα μετά το Πάσχα θα έχουν οι εργαζόμενοι στη Cyta και μέλη της ΕΠΟΕΤ-ΟΗΟ-ΣΕΚ για να συζητήσουν τις διαδικασίες αποκρατικοποίησης του οργανισμού.

Χθες η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ) επιβεβαίωσε την απόφαση που έλαβε τον περασμένο Ιανουάριο, ότι τάσσεται εναντίον της ιδιωτικοποίησης της Cyta.

Σύμφωνα με σημείωμα που απέστειλε στα μέλη της, η ΕΠΟΕΤ αναφέρει πως η ιδιωτικοποίηση αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της κυβέρνησης και θα πρέπει να τύχει του ανάλογου χειρισμού.

Υποδεικνύει πως θα πρέπει να υπάρξουν επαφές με τα κοινοβουλευτικά κόμματα μετά το Πάσχα, αφού την τελική απόφαση για ιδιωτικοποίηση της Cyta θα την έχει η βουλή.

Επίσης τονίζει πως τόσο η ΕΠΟΕΤ όσο και οι άλλες συντεχνίες του οργανισμού συμμετέχουν στις εργασίες της συμβουλευτικής επιτροπής, υπό την προεδρία του υπουργού οικονομικών για το μέλλον των εργαζομένων σε περίπτωση που ιδιωτικοποιηθεί η Cyta.

Η ΕΠΟΕΤ θεωρεί αναγκαίες τις επαφές με τα κόμματα τα οποία θα έχουν τον τελικό λόγο για τον οργανισμό.

Κατά τις επαφές που θα έχουν με τα κοινοβουλευτικά κόμματα η ΕΠΟΕΤ-ΟΗΟ-ΣΕΚ θα καταθέσει τις απόψεις της ενώ θα καταγράψει και τις προθέσεις των κομμάτων.

Όπως επισημαίνει, επιδιώκει το διάλογο και την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων τονίζοντας πως δεν θα επιτρέψουν τη θυματοποίηση των εργαζομένων.

Η ΕΠΟΕΤ, διαβεβαιώνει πως αγωνίζεται για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων της Cyta και διαμηνύει πως δεν διατεθειμένη να κάνει εκπτώσεις σε θέσεις αρχής.

Ε.Π.