You are here

Επαφές Τ. Κληρίδη στην Ιρλανδία για προώθηση της Κύπρου

16/07/2001 10:42
Τα χαρακτηριστικά και οι προοπτικές της κυπριακής οικονομίας, αλλά και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει κατά την Ευρωπαϊκή της πορεία, αναπτύχθηκαν από τον Υπουργό Οικονομικών Τάκη Κληρίδη σε παρουσίαση που έκανε στα πλαίσια σεμιναρίου που διοργάνωσε το ΚΕΒΕ για προώθηση της Κύπρου ως επιχειρηματικού Κέντρου.

Ο Υπουργός ανέλυσε το όραμα της Κύπρου για «ενοποίηση της οικονομίας με την αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και την ένταξή της στην Ε.Ε.», ενώ παρουσίασε σε γενικά πλαίσια, τις πολιτικές προσεγγίσεις της Κυπριακής κυβέρνησης για την οικονομία.

Ειδική μνεία έγινε στην υποβολή του Προενταξιακού Οικονομικού Προγράμματος (ΠΟΠ) από την Κύπρο στην Ε.Ε. και τονίστηκε ότι αυτό το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής, δίνει δίνει ιδιαίτερη σημασία στα δημοσιονομικά και στην επίτευξη στόχων με διαρθρωτικό χαρακτήρα.

Στα πλαίσια της παραμονής του στην Ιρλανδική πρωτεύουσα, ο κ. Κληρίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ενδυνάμωση και επέκταση σχέσεων Κύπρου-Ιρλανδίας,αφού όπως είπε «υπάρχουν οι σχετικές προϋποθέσεις για αυτό τον σκοπό».