You are here

Επιτροπή στο Υπ. Οικονομικών για το επίδομα τέκνου

24/10/2002 16:40
Στη σύσταση επιτροπής στο υπουργείο Οικονομικών, η οποία θα ασχοληθεί με την εξέταση των αιτημάτων της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Τάκης Κληρίδης, εξέλιξη που αφήνει απόλυτα ικανοποιημένη την ΠΟΠ. Στη σχετική ανακοίνωση, προέβη σήμερα ο υπουργός Οικονομικών διευκρινίζοντας ότι η Επιτροπή θα μελετήσει κατά πόσο μπορούν να υπάρξουν διορθώσεις στις πρόνοιες της Φορολογικής Μεταρρύθμισης «για αποκατάσταση οποιωνδήποτε αδικιών που ίσως υπάρχουν».

Μιλώντας ύστερα από συνάντηση που είχε στο Γραφείο του με την ηγεσία της ΠΟΠ, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οποιεσδήποτε αλλαγές διαπιστωθεί ότι πρέπει να υπάρξουν, πρέπει να γίνουν με τη σύμφωνη γνώμη των κοινοβουλευτικών κομμάτων και «χωρίς να διαταραχθεί η ισορροπία της Φορολογικής Μεταρρύθμισης». Ο κ. Κληρίδης τόνισε μάλιστα, ότι θα πρέπει να υπάρξει συναίνεση των κομμάτων για την εξεύρεση των οικονομικών εκείνων πόρων που θα καταστήσουν εφαρμόσιμες τις τυχόν διαφοροποιήσεις στην Φορολογική Μεταρρύθμιση για το επίδομα τέκνου, χωρίς να διαταραχθεί η ισορροπία της Φορολογικής Μεταρρύθμισης.

Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων, αναφέρθηκαν στα αιτήματα των πολυτέκνων που αφορούν το επίδομα τέκνου, με κύριο αίτημα της Οργάνωσης την έναρξη διαλόγου μεταξύ της ΠΟΠ και του υπουργείου για την επίλυση των προβλημάτων που «απορρέουν» από τις πρόνοιες της Φορολογικής Μεταρρύθμισης για τα ωφελήματα των πολυτέκνων οικογενειών.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, δεν πρέπει να ικανοποιούνται αιτήματα φορέων και οργανώσεων στην προεκλογική περίοδο.

Του Κυριάκου Κυριακίδη