You are here

Ευαγόρου: Εκτός Μάαστριχτ

26/11/2001 16:47
Σε σοβαρές αποκλίσεις της Κυπριακής Οικονομίας από τα κριτήρια του Μάαστριχτ αναφέρθηκε σήμερα ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου. Μιλώντας μετά το τέλος της πρωινής συνεδρίας της Επιτροπής Οικονομικών, ο κ. Ευαγόρου τόνισε ότι οι συμπληρωματικοί προϋπολογισμοί που κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Οικονομικών αφορούν κονδύλια ύψους ΛΚ 81 εκατομμυρίων, «που ανεβάζουν τις προβλέψεις για δημοσιονομικό έλλειμμα από 2,6%, με βάση την ομιλία του Υπουργού Οικονομικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, στο 4,15%». Η αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 4,15% μας βγάζει εκτός του σχετικού κριτηρίου της ΕΕ που είναι 3%.

«Οι μεγάλες αποκλίσεις από τους προϋπολογισμούς και οι τόσο μεγάλες υπερβάσεις, δεν τιμούν το Υπουργείο Οικονομικών και τη κυβέρνηση γενικότερα» είπε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ.

Αναφερόμενος στο θέμα της ανεργίας, ο κ. Ευαγόρου είπε ότι η πρόσφατη έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνει σοβαρότατη απόκλιση των αριθμών της Κυβέρνησης από αυτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ανατρέπει τους πανηγυρισμούς του Υπουργείου Οικονομικών.

Τα ΛΚ 81 επιπρόσθετα εκατομμύρια αναμένεται να αυξήσουν επίσης το Δημόσιο Χρέος, το οποίο βρίσκεται ήδη σε οριακό επίπεδο με το σχετικό κριτήριο του Μάαστριχτ.