You are here

Φόρμουλα Συλλούρη: Πιθανή διέξοδος στους επενδυτές

22/04/2002 11:51
Η Φόρμουλα Συλλούρη η οποία ενδεχομένως να δώσει λύσεις και να βγάλει από το αδιέξοδο χιλιάδες εγκλωβισμένους επενδυτές θα τεθεί και ενώπιον του υπουργού οικονομικών Τάκη Κληρίδη σε συνάντηση που θα γίνει αυτή την εβδομάδα μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΔΗΣΥ Δημήτρη Συλλούρη και του Τάκη Κληριδη.

Όπως έγινε γνωστό, από σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας η ΜΑΧΗ και από σχετικό ρεπορτάζ του ΑΝΤΕΝΝΑ, η πρόταση Συλλούρη αφορά στο διακανονισμό επενδυτικών λογαριασμών που ανήκουν κατά βάση σε άτομα με χαμηλά εισοδήματα και μισθωτοί υπάλληλοι οι οποίοι επηρεάζονται δυσμενώς ενόσω αδυνατούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Τα άτομα αυτά εννοείται ότι με βάση αυτούς τους επενδυτικούς λογαριασμούς έχουν συνάψει δάνειο και αγόρασαν μετοχές στη διάρκεια της διετίας 1999 και 2000.

Η πρόταση Συλλούρη στην ολότητα της δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα αφού ο ίδιος προτιμά να ολοκληρώσει τις επαφές του με την κυβέρνηση, τη Βουλή, τις εμπορικές τράπεζες και με άλλα εμπλεκόμενα μέρη.

Όπως η SW πληροφορείται έγκυρα ότι με βάση την φόρμουλα Συλλούρη, οι επενδυτές που σήμερα οφείλουν χιλιάδες λίρες στις εμπορικές τράπεζες, εξαιτίας της αγοράς μετοχών των οποίων οι τιμές βρίσκονται σε εξευτελιστικό σημείο σήμερα, θα ανακουφισθούν σοβαρά καθώς ένα μεγάλο μέρος του χρέους τους θα το επωμισθεί το κράτος, οι εμπορικές τράπεζες και ασφαλώς οι ίδιοι οι επενδυτές. Η κυβέρνηση θα παραλάβει όλες τις μετοχές των εγκλωβισμένων επενδυτών, θα εκδώσει χρεόγραφα και οι τράπεζες θα διαγράψουν μεγάλο μέρος των επιπρόσθετων εξόδων και τόκων που έχουν παραφουσκώσει τους επενδυτικούς τους λογαριασμούς. Αυτή περίπου είναι η ουσία της πρότασης του Δημήτρη Συλλούρη, την οποία η κυβέρνηση και οι εμπορικές τράπεζες βλέπουν με θετικότατο φακό. Μόλις ο κ. Συλλούρης ολοκληρώσει τις επαφές του με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη η SW θα αποκαλύψει όλη την πρόταση.